Foto: ©hesteguiden.com
Valence_S3I5601 2 juni.jpg

Valence och Nathalie Mortensen tog årets första seger på ett kvällsskönt Övrevoll.

Övrevoll 2 juni: Stall Stjernstrand har växlat upp

3 juni 2022 08:25

Valence är en av Sveriges bästa hästar och på Övrevoll i strålande väder visade han att formen sitter där inför sommarens uppgifter.

Valence (e. Oasis Dream) reds av sin ägare Nathalie Mortensen till en säker seger över 1800 meter på gräset efter ledning från start till mål. En övertygande insats. Annette Stjernstrand tränar.

Samma tränare vann också med History Hill (e. Sinndar) under Willa Synøve Markussen Schou över 2400 meter gräs. Nathalie Mortensen äger. Katarina Jacobson är uppfödare.

Vi noterar också Väsby Häst AB hade en fin kväll då deras norsktränade General De Vega (e. Lope De Vega) och Youonlyliveonce var etta och tvåa i mål i dagens första lopp. Det räckte inte med det utan deras Hard One To Please (e. Fast Company) vann lopp två också.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg
Hard one to please fredagsblogg.jpg Hard one to please fredagsblogg.jpg

Norsk Derby på söndag, svenskt i England och Tyskland under helgen, fina resultat utomlands, Tobias Hellgren tränar travare, Fiftyshadesfreed vann Göteborgs Stora Pris och Baaeed är i en klass för sig. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer