Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
i-B9gn74x-X2 AS.jpg

Annette Stjernstrand, här på galoppgalan 2020 i Sverige, blev återigen amatörtränarchampion på Övrevoll.

Övrevoll 17 november: Säsongsfinal och en svensk champion försvarade titeln

18 november 2022 10:45

Oslokvällen bjöd på säsongsavslutning på Övrevoll och återigen var det ganska få två- och fyrbenta från Sverige på plats. Det blev ingen seger, men väl några fina placeringar. Vi fick också en svensk amatörtränarchampion som har suttit på tronen sedan 2017!

Svenskuppfödda Dragonfly, i träning hos Tobias Hellgren, och Susanne Sivrup-Rosenqvist-tränade Tangseer slutade bägge trea i respektive lopp. Svenskuppfödda I Apple och Bobby The Brown slutade båda tvåa och Seven Nation Army trea under kvällen.

Annette Stjernstrand blev återigen champion på amatörtränarsidan och har nu sex raka championat (!). En stor bedrift för teamet Stjernstrand / Mortensen. Väsby Häst AB kom tvåa i hästägarchampionatet. Det var ytterst nära att Marie Lustig-tränare Penny Lane blev segerrikaste häst på banan, men slutade på andraplats med fyra årssegrar.

Vi noterar också att Övrevolls stora dominant på ryttarsidan, Carlos Lopez, tog hem sitt nionde championat och därmed passerade han legenden Janos Tandari som han tangerade förra året. Willa Synøve Marcussen Schou segrade i lärlingschampionatet och kom tvåa totalt. Niels Petersen blev tränarchampion för tolfte året i rad. Mie Blichfeldt, som segrade i sitt första lopp någonsin och det under året, blev också amatörryttarchampion vilket var en prestation som heter duga. En annan prestation stod Finn Christiansen för efter 44 års uppehåll gjorde han nyligen comeback, 68 år gammal, och fick vinna med Airtrix! Kanske blir det en dispensansökan då han nu passerar åldersgränsen.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ayani Voter TOP Ayani Voter TOP

Jessica Long-tränade Ayani infriade med råge de högt ställda förväntningarna när han tillsammans med Oliver Wilson lämnade konkurrenterna bakom sig i prestigefyllda Voterlöpning på hemmabanan Jägersro. Chess Racings egenuppfödning framstår nu som en av de tyngsta favoriterna inför Svenskt Derby om en dryg månad. Läs mer

Söndagen den 11 juni rids Stockholms Stora Pris på Bro Park. I år ser Grupp 3-löpningen ut att få en intressant internationell gäst i form av Brave Emperor från Archie Watsons stall i Storbritannien. Minst lika spännande är att treåringen sannolikt kommer att ridas av Luke Morris, jockeyn som lotsade Kirsten Rausings toppsto Alpinista till åtta raka segrar, däribland Prix de l'Arc de Triomphe i Paris.

Luke Morris ligger för närvarande sexa i den brittiska jockeyligan och har tagit 48 segrar i sitt hemland i år. Uppgifter till Svensk Galopp säger att Luke även kan tänka sig att ta andra ritter när han gästar Bro Park denna storloppsdag.

Brave Emperor reser till Sverige med dokumenterad form. Sioux Nation-sonen har ett handicaptal på respektingivande 93 och har så här långt segrat i hela sex av sina nio starter. Treåringen kommer närmast från en lätt seger i Grupp 3-löpningen Grosser Preis der Wohnstatte i tyska Krefeld.

i-4nZn8Zn-X2 Twirling Ghost kopia i-4nZn8Zn-X2 Twirling Ghost kopia

Han har gjort det lätt i sina två första starter, ja, det har sett ut som att han lekt lite bara innan han fått besöka vinnarcirkeln efter varje start hittills. Nu växlar hingsten efter Twirling Candy upp och går för seger i Voterlöpning när Jägersro Galopp anordnar fina tävlingar på söndag. Läs mer