Tävling JockeysHästarEfterStart Elina Björklund.jpg

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Nu är höstens kursprogram klart

20 juli 2021 09:06

Höstens kurser är öppna för anmälan! I augusti, september och oktober arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, en ponnylicenskurs och två ryttarlicenskurser. Dessutom kan du följa galopptävlingarna bakom kulisserna på våra tre banor.

Alla höstens kursdatum finns i kurskalendern på sidan om kurser och utbildningar samt i kalendariet.

Kurserna genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Introduktionskurs och bakom kulisserna

Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper. Den är obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Introduktionskursen inleds med digitala föreläsningar den 28 augusti.

Alla kursdeltagare bjuds in att delta i en tävlingsdag bakom kulisserna på Bro Park den 29 augusti, Göteborg Galopp den 4 september eller Jägersro Galopp den 26 september.

Introduktionskurs 28-29 augusti

Bakom kulisserna på Bro Park 29 augusti

Bakom kulisserna på Göteborg Galopp 4 september

Bakom kulisserna på Jägersro Galopp 26 september

Ryttarlicenskurser på Bro Park och Jägersro

Ryttarlicenskurser kommer att arrangeras på Bro Park och Jägersro Galopp i  september respektive oktober. Ryttarlicenskursen är för dig som vill bli amatörryttare eller lärling.

Ryttarlicenskurs på Jägersro Galopp 25-26 september

Ryttarlicenskurs på Bro Park 30-31 oktober

Ponnylicenskurs på Bro Park

En Ponnylicenskurs arrangeras på Bro Park i augusti. Licenskursen är både för dig som vill bli ponnytränare och för dig som vill bli ponnyryttare. 

Ponnylicenskurs på Bro Park 23 augusti

Tränarkursen genomförs delvis digitalt

Tränarkurs 1 och 2 har från och med i år slagits ihop till en kurs: amatörtränarkursen. Efter godkänd kurs kan du alltså ansöka om amatörtränarlicens (AT-2 licens) och är behörig att träna hästar som är två år eller äldre.

Kursen inleds med en digital träff den 2 september. Under hösten genomförs totalt 10 digitala träffar i september och oktober.  Den avslutas med en fysisk träff på Bro Park eller Jägersro Galopp.

Amatörtränarkurs 2 september – 5 oktober

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_0469.jpg DSC_0469.jpg

Härlig fest på söndag eftermiddag tillsammans med 1.6 miljonerklubben på Jägersro Galopp! Publikplats utomhus och restaurangen kommer att vara öppet för ett begränsat antal personer i samband med galopptävlingarna söndagen 1 augusti. Entrén öppnar kl. 11.15. Första start är klockan 11:50 och förbokning av plats i restaurangen eller på publikområdet är obligatorisk. Varmt välkomna! Läs mer

Kick On TOP Kick On TOP

Niels Petersen-tränade Kick On försvarade sin titel när han tillsammans med Carlos Lopez spurtade förbi konkurrenterna i Lelles Legacy Swedish Open Mile (L). Petersen och Lopez tog även hem Stewards Cup med toppstoet Ramone. Madeleine Smiths stjärna Espen Hill årsdebuterade på bästa sätt i en Guldhandicap. Läs mer

Vill du besöka en galopptävling? Information om biljetter och bordsbokning finns nu på respektive tävlingsdags sida i kalendariet här på hemsidan. Informationen publiceras ungefär en vecka innan tävlingarna. Varmt välkomna till våra galoppbanor!