Tävling JockeysHästarEfterStart Elina Björklund.jpg

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Nu är höstens kursprogram klart

20 juli 2021 09:06

Höstens kurser är öppna för anmälan! I augusti, september och oktober arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, en ponnylicenskurs och två ryttarlicenskurser. Dessutom kan du följa galopptävlingarna bakom kulisserna på våra tre banor.

Alla höstens kursdatum finns i kurskalendern på sidan om kurser och utbildningar samt i kalendariet.

Kurserna genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Introduktionskurs och bakom kulisserna

Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper. Den är obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Introduktionskursen inleds med digitala föreläsningar den 28 augusti.

Alla kursdeltagare bjuds in att delta i en tävlingsdag bakom kulisserna på Bro Park den 29 augusti, Göteborg Galopp den 4 september eller Jägersro Galopp den 26 september.

Introduktionskurs 28-29 augusti

Bakom kulisserna på Bro Park 29 augusti

Bakom kulisserna på Göteborg Galopp 4 september

Bakom kulisserna på Jägersro Galopp 26 september

Ryttarlicenskurser på Bro Park och Jägersro

Ryttarlicenskurser kommer att arrangeras på Bro Park och Jägersro Galopp i  september respektive oktober. Ryttarlicenskursen är för dig som vill bli amatörryttare eller lärling.

Ryttarlicenskurs på Jägersro Galopp 25-26 september

Ryttarlicenskurs på Bro Park 30-31 oktober

Ponnylicenskurs på Bro Park

En Ponnylicenskurs arrangeras på Bro Park i augusti. Licenskursen är både för dig som vill bli ponnytränare och för dig som vill bli ponnyryttare. 

Ponnylicenskurs på Bro Park 23 augusti

Tränarkursen genomförs delvis digitalt

Tränarkurs 1 och 2 har från och med i år slagits ihop till en kurs: amatörtränarkursen. Efter godkänd kurs kan du alltså ansöka om amatörtränarlicens (AT-2 licens) och är behörig att träna hästar som är två år eller äldre.

Kursen inleds med en digital träff den 2 september. Under hösten genomförs totalt 10 digitala träffar i september och oktober.  Den avslutas med en fysisk träff på Bro Park eller Jägersro Galopp.

Amatörtränarkurs 2 september – 5 oktober

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Tin Win 5745.jpeg Tin Win 5745.jpeg

26 september 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 39 (26 september-2 oktober). Den här veckan tävlas det på Bro Park, Göteborg Galopp och Övrevoll. Dessutom är det dags för den svenska åringsauktionen. Den internationella höjdpunkten är Prix de l’Arc de Triomphe i Paris. Läs mer

Little Arabella TOP Little Arabella TOP

Ett utvändigt startspår var inget som hindrade Patrick Wahl-tränade Little Arabella från att spurta hem Jockeyklubbens Auktionslöpning på söndagen. Oliver Wilson red Rävdansen-uppfödningen, som ägs av Global Farm AB. Läs mer

Mrs Loreen 2412.jpeg Mrs Loreen 2412.jpeg

Christer Schildt är på något sätt ”extra allt”. För ett drygt år sedan fick han Jockeyklubbens Förtjänstmärke och då beskrevs han som ”galoppaktivist”. Den benämningen passar väldigt bra. Men det är som uppfödare som vi tar ett snack med honom inför några riktigt viktiga dagar – söndagens tävlingar på Jägersro med en uppfödning i Jockeyklubbens Auktionslöpning och sen den svenska auktionen i Göteborg den första oktober. Läs mer