Minnesord för Lennart Henriksson

31 januari 2024 10:11

Lennart Henriksson har efter en tids sjukdom avlidit i den allt för unga åldern av 72 år.

Lennart Henriksson minnesord

Lennart var en intresserad galoppman med många strängar på sin lyra. Han var under lång tid aktiv som uppfödare och hästägare under pseudonymen Kastanjegården tillsammans med sin hustru Jacqueline.

Uppfödningarna har varit många och under 1990 talet kan bland annat följande nämnas, Chivalry (Årets tvååring och Jockeyklubbens Jubileumslöpning) och dugliga sprinters som Chieftain, Chiwamba, Duty Free och Foolhardy. Under senare år skall nämnas Tin Win, Hot Chocolate (Scania sprint), Black Coffee (Stig Holms memorial och Altamiralöpning) samt den svenska oaksvinnaren 2023 American Zodiac.

Lennart var intresserad av härstamningar och följde noggrant och så gott som dagligen hur de internationella hingstarna presterade, kanske särskilt de hingstar som makarna Henrikssons importerade ston var dräktiga med eller lämnat avkomma efter.

Vid sidan om uppfödningen bedrev Lennart tillsammans med sin hustru den framgångsrika fodertillverkningen under namnet Lympos, som producerar, levererar och förser ett stort antal proffstränare med väl sammansatt foder.

Under flera år hade jag nöjet att på balkongen utanför Jägersros Derby Club samtala med Lennart om våra gemensamma intressen, där jakt var ett av dem. Som i alla andra sammanhang var Lennart kunnig och yttrade sig med egen erfarenhet som stabil grund. Det kommer under instundande galoppsäsong att bli ett stort tomrum efter Lennart, inte minst på nyssnämnda balkong.

Mina och – är jag övertygad om – många andras tankar går till Lennarts familj och anhöriga i denna för dem så sorgliga tid.

Per Gellström

Fler nyheter, artiklar och bloggar

ITM Spring Mile 2023 ITM Spring Mile 2023

16 april 2024 | Nyhet

Premiär för Veckosvepet

Lagom till att galoppsäsongen startar presenterar vi en liten nyhet på hemsidan. Under rubriken “veckosvepet” ger vi dig de kommande tävlingsdagarna runt om i Skandinavien tillsammans med korta notiser från när och fjärran. Veckosvepet publiceras varje tisdag. Läs mer

Bro Park Jpeg 3-100 Bro Park Jpeg 3-100

Äntligen! Säsongspremiär onsdag 17:e april. Förväntningarna är enorma, inget är egentligen avslöjat utan alla drömmar lever fortfarande. Alla hästar är vinnare. Läs mer

Galopphästar Gärdet Galopphästar Gärdet

Efter en lång och kall vinter står galoppen äntligen i startboxarna för att dra igång en ny spännande säsong. Här är alla de stora publikfesterna du måste ha koll på de närmaste månaderna, från de stundande vårpremiärerna fram till Svenskt Derby i mitten av juli. Läs mer