Match Maker och Per-Anders Gråberg vinner Danish Jockey Club Cup (L).

Klampenborg 1 maj: Per-Anders Gråbergs storform fortsätter

3 maj 2021 08:41

Den danska storloppssäsongen inleddes på lördagen med Danish Jockey Club Cup (L) och Per-Anders Gråberg bara fortsätter att vinna sedan comebacken i april.

I huvudloppet vann Gråberg och Cathrine Erichsen-tränade Match Maker före favoriten King David och Christmas. Titelförsvararen Freestyler, tränad av Jessica Long, slutade femma. Segern var värd 110 000 DKK. Per-Anders Gråberg vann också Al Shemali Sceptre Stakes med Sören Jensen-tränade Margrethe. Tvåa var Malekha och duktig trea var den numera Roger Osberg-tränade Blue Gem. Segern var värd 100 000 DKK.

I det fjärde loppet segrade Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki), ägd av Grytåsa Ridcenter AB. Uppfödare till stoet, som tog sin första seger, är Scanstar Farm AB. I segersadeln satt Cornelia Hartsmar. Redan i loppet efter var det dags för svensk seger igen. Irlandsfödde Moomba vann sitt första lopp i karriären. Chess Racing AB äger valacken som reds av Shane Karlsson och tränas av Jessica Long.

Vi fick ytterligare en svensk uppfödarseger i det åttonde loppet. Sankt Peder, uppfödd av Tor Harry Sigfridsson, vann under Andres Chavez. Bent Olsen tränar.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Manuel Santos toppmontage Manuel Santos toppmontage

Det var jubel, rop och applåder. Manuel Santos, Manolito kallad av en del, var en mycket populär vinnare när han gjorde comeback – som amatör. Sex år efter senaste loppet och sju år efter den senaste vinsten är han tillbaka. Läs mer

pusjkin 0210 pusjkin 0210

Pusjkin har seglat upp som favorit till i storloppet Pramms Memorial. Det efter att han spurtat ner storfavoriten Duca Di Como i ITM Spring Mile (L) vid Jägersros årspremiär. Läs mer

Söndagens tävlingsdag på Jägersro är den första för året i Malmö. Säsongen rivstartar med listedlöpningen Irish Thoroughbred Marketing Spring Mile och på Galoppappen har vi samlat presentationer av starthästarna. Läs mer