Foto: Dreamstime
Jul dreamstime_xxl_11021650.jpg

Julhälsning från styrelsen

22 december 2021 15:40

Anders Lilius, styrelseordförande i Svensk Galopp, ser tillbaka på ett händelserikt 2021 och hälsar alla galoppvänner en God Jul.

Tack för det här året! Det har varit ett år fyllt av händelser. Styrelsen vill tacka alla frivilliggrupper och alla inom organisationen som har gjort ett stort jobb och som arbetar hårt för att ta oss dit vi är på väg. Jag känner att det nu går åt rätt håll. De anställda gjort ett jättejobb trots all turbulens som varit.

Under hösten tillsatte vi Harald Dörum som vd för Svensk Galopp. Vi har fått en ny vd som engagerar sig mycket och redan har hunnit träffa alla. Han har tagits emot positivt inom galoppen, travet och ATG. Det känns tryggt och bra.

Höststämman kändes otroligt bra och rådslaget var ett stort steg framåt för att hela och ena sporten. Rådslagen har varit så lyckade att vi nu planerar att även genomföra ett i samband med årsstämman, så att det blir två rådslag varje år.

Många stora insatser har gjorts under året. Arbetsgruppen ledd av Jan Kleerup har gjort ett jättebra jobb med projekt Ny bana i Skåne. Nu har den nya arbetsgruppen tagit vid. Den består av vår nya vd Harald Dörum, Urban Jonsson, Anders Klemedsson och undertecknad. Vi hoppas att komma ut med någonting konkret under det första kvartalet nästa år.

En annan stor fråga på bordet just nu är TPAB-projektet. Vi håller på att gå igenom och analysera hur det går.

Pandemin har präglat året på många sätt. I går nåddes vi av sorgliga budskap om ökad smittspridning och nya restriktioner. Nu gäller det att kämpa vidare och inte ge upp! Vi får inte sätta slentrian i det här utan vi alla måste respektera myndigheterna och de restriktioner som finns.

Jag är försiktigt optimistisk inför nästa säsong. Planeringen inför årets stora evenemang – inte minst Nationaldagsgaloppen – är i full gång och vi får hoppas att inte pandemin ställer till det.

Vi i styrelsen hälsar alla galoppvänner en God Jul och ett Gott Nytt År!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

IReality 2022-05-08_BPG_R07_1297m.png IReality 2022-05-08_BPG_R07_1297m.png

Att digitalisera och utveckla galoppsporten för framtiden. Det är drivkraften bakom ett nytt positioneringssystem som nu lanseras på Bro Park. Läs mer

NDG.jpg NDG.jpg

Svensk Travsport går in som en betydande sponsor/samarbetspartner av Nationaldagsgaloppen på Gärdet den sjätte juni. Svensk Galopp har skrivit ett treårigt avtal med Svensk Travsport. Läs mer

John Hall Fortune.jpg John Hall Fortune.jpg

Den här veckan börjar John H. Fortune som arbetsledare och banansvarig på Bro Park. Läs mer