Intensiv galopphelg!

11 juni 2019 00:00

Kommande helg går verkligen i galoppens tecken. På lördag 15 juni går årets upplaga av Svenskt Grand National på Strömsholm och söndagen 16 juni spenderas bäst på Super Sunday på Bro Park, en maxad galoppdag med extra allt. En perfekt kombo, galopp både lördag och söndag!

På lördag är det alltså dags att packa picknick-korgen och bege sig till otroligt vackra Österängen på Strömsholm. Då avgörs bland annat steeplechaseloppet G Construct Svenskt Grand National, ett riktigt kraftprov över de fasta hindren över 4500 meter.

truckers glory gn 2018 square
Anders Herlin, Truckers Glory och Christopher Roberts med den pampiga Grand National-bucklan efter segern i loppet 2018. Ska det bli andra raka på lördag?

 

Huvudloppet ramas in av flera intressanta hinderlopp av högsta klass och ett par spännande slätlöpningar. Första start rids 12.45 och klockan 14.05 får vi se om fjolårsvinnaren Truckers Glory från Anders Herlins stall ska ta andra raka segern i Svenskt Grand National tillsammans med Christopher Roberts. Han utmanas av en rad välmeriterade hästar, både från Sverige, Tyskland och Tjeckien. Räkna med hög puls på lördag när det är dags för start!

 

Super Sunday - en späckad dag för alla!

super sunday toppbild

Bro Park bjuder in till en fantastisk söndag, Super Sunday. Här får vi se Skandinaviens största stjärnor mötas i både prestigefulla och penningstarka löpningar. Stockholms Stora Pris är dagens clou. Här får vi se, ett på förhand, jämnt fält där de flesta har en teoretisk segerchans. Högst rankade är Niels Petersen-tränade Our Last Summer som gör sin första start sedan sin fina tredjeplats i Stockholm Cup International i fjol och treåriga Christmas från Flemming Velins stall. Båda hästarna är rankade med 94 i handicap men då Christmas endast är tre år bär han fem kilo mindre än sina konkurrenter. Det kan bli ett riktigt spännande lopp!

christmas
Christmas från Flemming Velins stall är ensam treåring i Stockholms Stora Pris. Galileo-sonen kommer från två raka segrar och kan mycket väl ta ytterligare en seger på söndag.
Foto: Burt Seeger

 

Stockholms Stora Pris ramas in av idel storlopp av högsta kaliber. Parallellt med loppen har vi ett välspäckat familjeområde med Trollerishower med Totoo Trollkarl som också gör ballongdjur mellan showerna, ponnyridning, klapphage, besök av Attunda Brandkår och kaninhoppning. De första 100 barnen får varsin kula magiskt god glass från Gute Glass, de 200 första barnen får varsin läcker cocosboll från Ländia och de 50 första barnen får varsin cool ryggsäck med innehåll från Shadwell!

Förutom att restaurangen och stallcaféet håller öppet kommer det att finnas två Foodtrucks finns på plats, vi har ett pannkakstält som även serverar korv, fika och godisremmar, en riktigt skön söndag helt enkelt!

Helgen avnjutes alltså bäst med ett besök både på Strömsholm och på Bro Park. Ta med familj och vänner för en spännande, rolig och fartfylld helg!

Lotta Malmborg
lotta.malmborg@svenskgalopp.se

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Chatarina TOP Chatarina TOP

Hemmatränarna Lennart Jr Reuterskiöld, Jan-Erik Pettersson och Peter Jardby hade alla anledning att vara nöjda efter onsdagens lunchtävlingar på Jägersro. Trion bokförde nämligen två segrar vardera. Junior tränar det treåriga stoet Chatarina, som visade riktigt fin attityd genom att avvisa Khatun i huvudloppet Becky Moss Fillies Mile. Läs mer

Sam Bill och Or Harry.jpeg Sam Bill och Or Harry.jpeg

Häst nummer 1 i första loppet på Jägersro på söndag heter Or Harry – fritt översatt till Eller Harry. Med det namnet måste det förstås finnas en story bakom – och det stämde. Så plötsligt hamnade vi i en välkänd musikal och ett faderskapsdrama. Läs mer

Mr Kygo 2675 TOP Mr Kygo 2675 TOP

Söndagens tävlingar på Bro Park toppades med två fina handicaper med vardera 100 000 kronor i samlad prispott. I den korta varianten svepte Mr Kygo med Fredrik Janetzky i sadeln förbi hela fältet efter en mäktig spurt över upploppet. Ett helt annat upplägg använde King Cole och Elione Chaves lite senare på eftermiddagen. Här stavades segerreceptet ledning från start till mål. Läs mer