Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
imageU1EB081V på Jägersro.jpg

Arkivbild från Jägersro Galopp.

Inställda tävlingar på Jägersro Galopp

2 december 2021 16:49

Efter flera dagar med regn, snö och kalla temperaturer togs idag beslutet att ställa in galopptävlingarna på Jägersro den 5 och 11 december. Banan är inte i tävlingsmässigt skick.

Vädret med stora mängder nederbörd och minusgrader varje natt har gjort att banan är full med vatten och frusen på flera håll.

Enligt väderprognosen kommer det att vara temperaturer runt nollstrecket i minst en veckas tid och vi ser tyvärr inga möjligheter att få banan i tävlingsmässigt skick inför den 5 eller 11 december.

Upploppet på Jägersro står alltid under skugga under vintern, vilket gör att det krävs milt väder under en längre period för att hela banan ska tina.

Beslutet har tagits i samråd med tränarföreningen och banpersonalen på Jägersro.

Vi kommer inte att försöka arrangera några fler tävlingsdagar på Jägersro Galopp den här vintern.

Vi återkommer med besked om tävlingsdagen den 18 december och de fyra tävlingsdagarna i januari.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fyra jockeys.jpg Fyra jockeys.jpg

Emma Nordin, Per-Anders Gråberg, Malin Holmberg och Ulrika Holmquist är i elden den här veckan – på två av världens mest berömda galoppbanor. Emma Nordin tog en tredjeplats i sin debut på Gulfstream Park igår och Gråberg, Holmberg och Holmquist tävlar på Meydan under helgen. Läs mer

20 januari 2022 | Notis Nytt för ryttare 2022

Hälsodeklaration

Glöm ej fylla i hälsodeklarationen inför säsongen och skicka in, helst före den 20:e februari. Gäller alla ryttare som ej blivit kontaktade för nytt läkarintyg 2022.
Vid frågor kan du maila Teresia Åkesson.

Här hittar du blanketten: Hälsodeklaration

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
fältsolnedgång02.jpg
SUSPICIOUS MIND (DEN)-2877.JPG SUSPICIOUS MIND (DEN)-2877.JPG

Vilken härlig fredagseftermiddag vi fick förra veckan när ”karnevalen” invigdes. På fredag är det dags igen och den här gången är det hela sju skandinavisktränade hästar i listorna som ska förgylla vår helguppladdning. Läs mer