Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Sunlight 8763.jpg

Kristina Anderson (mitten) och gäster delar ut pris till Lucy In The Sky på Baker Tilly-dagen 2019.

Hundratals gäster på Baker Tilly-dagen: "Prisutdelningen det roligaste på hela dagen"

8 oktober 2021 11:13

På söndag bjuder Baker TIlly in sina kunder till en heldag på galoppbanan. Sedan 1997 har Baker Tilly-dagen arrangerats varannat år på Jägersro, alltid med trevlig stämning och möjligheter till nätverkande. "Det brukar vara väldigt uppskattat", säger initiativtagaren Kristina Anderson.

Kristina Anderson födde idén i slutet av 1990-talet och det blev verklighet första gången 1997. Då bjöd hon in ett 30-tal kunder till Jägersro.

Det blev succé och Baker Tilly-dagen var född.

– Jag vill minnas att vi var ett 30-tal i Derby Club på Jägersro. Första året var det bara mina kunder, men det har ju vuxit efterhand.

På söndag är det dags igen. Baker Tilly-dagen på Jägersro och dessutom några av Skandinaviens absolut bästa hästar på banan. Det kan inte bli annat än lyckat.

Kristina Anderson är auktoriserad revisor och partner på Baker Tilly MLT (Malmö, Lund, Trelleborg). Baker Tilly Sverige tillhör ett internationellt nätverk av revisions– och redovisningsbyråer med verksamhet i 148 länder, med 36 000 medarbetare och därmed ett ofantligt nätverk.

Där har ni i korta ordalag bakgrunden till ett ambassadörskap som genom åren visat upp galoppsporten för tusentals kunder.

– Med tanke på pandemin och den osäkra situationen blev det väldigt kort startsträcka i år, säger Kristina. Men vi har ändå knappt 150 gäster på plats på Jägersro.

Innan pandemin, med en normal tid till förberedelse, var det inte bara de skånska byråerna som bjöd in kunder utan det kom bussar från både Blekinge och Danmark och totalt kom det över 300 personer.

Gästerna får en heldag på Jägersro. Den inleds med en rundvandring på banan; vågrummet, stallbacken, något stall och kanske ett möte med någon ryttare.

– Många av våra kunder är sällan eller aldrig på Jägersro, så det brukar vara väldigt uppskattat att få se hur det fungerar.

Just uppskattningen av dagen märks tydligt när det är många kunder som återkommer till evenemanget och som vid andra möten också pratar om Baker Tilly-dagen.

Under tävlingarna bjuds sedan gästerna på mat och dryck, vid de namngivna loppen tar en representant från Baker Tilly med sig några av gästerna till vinnarcirkeln för att dela ut pris.

– Innan prisutdelningen tycker många att det är läskigt, men sedan de delat ut pris och blommor så brukar de säga att de var det roligaste på hela dagen.

En trevlig stämning, ett arrangemang som hittat sitt koncept och kunder från vitt skilda branscher – hela dagen andas också informellt nätverkande och kontakter över branschgränserna.

Baker Tilly-dagen arrangeras vartannat år, det ger en extra touch av exklusivitet att det inte är årligen återkommande. Kristina själv är galoppentusiast, har bara missat enstaka tävlingsdagar på Jägersro sedan 1970. Hon följer dessutom galoppsporten i England med stort intresse.

Men nu är det Baker Tilly-dagen på Jägersro som står i fokus.

Och som alltid kommer den att börja invid statyn av den stegrande hästen vid Jägersros entré. Där står Kristina Anderson och välkomnar gästerna.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

15 augusti 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 33 (15-21 augusti). I Skandinavien har vi fem tävlingsdagar att se fram emot. Den stora höjdpunkten är Norsk Derby på Övrevoll på söndag! Läs mer

Young Riders Young Riders

Skandinaviens unga jockeys och lärlingar var i fokus när tre finallopp i Ole Larsen Young Riders Championship avgjordes på ett sommarvarmt Jägersro. Två fina andraplatser räckte för att Rebecca Stålhandske skulle säkra totalsegern med blott en poäng före Willa Synöve Schou. Läs mer

OLYR 4364.jpeg OLYR 4364.jpeg

De tre finalloppen i Ole Larsen Young Riders Championship står på programmet när Jägersro arrangerar lunchgalopp på onsdag och serien ser ut att få en spännande avslutning. Fem ryttare har chans att ta hem totalsegern. Läs mer