Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
Harald Dörum 2.jpg

Harald Dörum

Harald Dörum blir ny vd för Svensk Galopp AB

19 september 2021 14:41

Harald Dörum blir ny vd för Svensk Galopp AB. Han tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

– Jag ser fram emot att inleda samarbetet med styrelsen, ledningen och de tre galoppsällskapen. Svensk Galopp har sitt huvudkontor i Stockholm men jag kommer även att spendera tid i Malmö och Göteborg, det tycker jag är viktigt för att samla galoppsporten, säger Harald Dörum.

– I mina tidigare roller har jag bland annat arbetat med event och jag är övertygad om att vi behöver skapa upplevelser som ger ett mervärde och betyder något för människor. Klarar vi det så tror jag att vi kan få hela Sverige fast i galoppsporten.

Harald Dörum har gedigen erfarenhet från trav- och galoppsporten, med fokus på spelindustrin. Närmast kommer han från European Pari Mutuel Association och World Tote Association där han har verkat som styrelseordförande och oberoende direktör. Innan dess har han innehaft en rad ledande positioner, bland annat som vd för Norsk Jockeyklub i 10 år, vd för Event Travel Group AS i 5 år och vd för Norsk Rikstoto i 13 år. Harald Dörum är för närvarande styrelsemedlem i Norsk Jockeyklub och Dansk Hestevæddeløb samt flera andra företag.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Harald Dörum som vd för Svensk Galopp AB. Han kommer att vara en stor tillgång för Svensk Galopp i och med sin breda kompetens, mångåriga erfarenhet av galoppsporten och skandinaviska perspektiv. Han är mycket väl insatt i branschen och kommer på så sätt ha en kort startsträcka i den här rollen, säger Svensk Galopps styrelseordförande Anders Lilius.

Svensk Galopps styrelse

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Jägersro _D752777.jpeg Jägersro _D752777.jpeg

Svensk Galopps fullmäktige samlades på en digital extrastämma den 28 juli för att bestämma inriktningen för arbetet med ny galoppanläggning i Skåne. Stämman beslutade att projektering av en anläggning i Bara i Svedala kommun ska inledas. Läs mer

Fullmäktige har kallats till en digital extrastämma den 28 juli för att ta beslut om inriktning för arbetet med ny galoppanläggning i Skåne.

Dagordningen hittar du på sidan Föreningsstämmor.

Nationaldagsgaloppen MOF190606-109480.jpeg Nationaldagsgaloppen MOF190606-109480.jpeg

I flera år har arbetet pågått med att omvandla Svensk Galopps aktier i ATG till preferensaktier. Nu har ändringen i ATG:s bolagsordning godkänts av staten. Läs mer