Stallrunda 23 TOP

Framtiden är här – och den är ljus och positiv

23 mars 2024 15:26

Stallrundan på Jägersro är ett säkert vårtecken – och den här gången kändes den extra positiv. De fyra(!) första tränarna som visade upp sina hästar är alla helt nya och står inför sin första riktiga säsong som proffs.

– Det känns väldigt spännande och positivt, säger Håkan Birger, ordförande för Skånska Fältrittklubben och den som ledde de runt 100 personer som samlats i det fina vårvädret på Jägersro.

Första stoppat var hos Roger Osberg som visade upp sina hästar i ledvolten, bjöd på chokladbollar och ett snyggt prospekt om verksamheten.

– Vi har 11 hästar i träning, men jobbar också lite med uppfödning så just nu har vi tre ston i Frankrike och har steppat upp lite, förklarar Osberg. Vi leasar flera av hästarna så det är ett väldigt enkelt ägarkoncept.

Stallrunda Jägersro

Kajsa Lindsjö har snabbt etablerat sig som en av de större tränarna med 18 hästar på listan. Hon håller till i Vomb och ser fram mot den första riktiga säsongen.

– Vi gjorde misstag första året, nu har vi lärt oss att träna på ett nytt ställe och hästarna ser verkligen fina ut. Och glädjande nog har jag sju 2-åringar.

Annika Delinder inledde sin presentation med att plocka fram Velox Victory (en bror till Victor Kalejs) med orden:

– Det här är mitt Derbyhopp.

Oscar Berneklint, den fjärde av de nya tränarna, visade upp en vacker fux i Montauk. Han ägs av Mr Ascot (Finn Blichfeldt) och utstrålade klass.

– Han är köpt för att vara en årgångshäst.

Rundvandringen flyttade sedan över fokus till de mer etablerade tränarna.

– Jag börjar med den här, ni känner väl alla igenom honom, sa Vanja Sandrup och visade upp Röde Baronen.

Det hördes också på Vanja att hon hade stora förhoppningar på 3-årige Art Defender som under förra året tog tre segrar och två andraplatser på fem starter.

Som vanligt visade Lennart Reuterskiöld Jr upp en räcka välstammade och välskolade hästar.

– Morradi såg ni som 2-åring. Han gjorde två starter och tog en första– och en andraplats. Det är väl ett av mina starkaste Derbyhopp.

Riktigt spännande kändes det också när han presenterade Sealove – ett danskfött 3-årssto med Sea the Moon som pappa.

– Det här kan bli vad som helst, men blir det bra kan det bli riktigt bra. Det kan vara en potentiell Oaksvinnare,

Sen måste vi nämna Zidane som såg bländande ut.

Stallrunda Jägersro

Nina Lensvik visade upp en minst sagt högklassig samling hästar. Flying Diamond är t ex en 2-årig syster till sprinterstjärnan I Kirk.

– Power Diamond (2-år) är en värsting, lovade Nina som också trodde att Los Angeles var något extra.

Hennes visning avslutades med den pensionerade stjärnan Suspicious Mind.

– Det är han som bestämmer i stallet, inte jag. Men jag rider honom och han är med och skolar de unga hästarna. Det är perfekt, ingen i stallet vågar ”mucka" mot honom.

Francisco Castro har lite färre hästar än vanligt i stallet, men sa också att det är väldigt hög kvalitet på de hästar han har.

Epsilon Pegasi och El Mage var två välstammade 2-åringar som Castro hade stor tro till.

– Pusjkin är stjärnan i stallet, sa Castro med stolthet i rösten när 6-åringen visades upp, Han startar på premiärdagen och sedan siktar vi på Pramms Memorial med honom.

Överlag var det väldigt positiva tongångar och samstämmigt var att vintern inneburit väldigt bra träningsmöjligheter. Och det är, när de här raderna skrivs, bara en månad till premiären.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

ITM Spring Mile 2023 ITM Spring Mile 2023

16 april 2024 | Nyhet

Premiär för Veckosvepet

Lagom till att galoppsäsongen startar presenterar vi en liten nyhet på hemsidan. Under rubriken “veckosvepet” ger vi dig de kommande tävlingsdagarna runt om i Skandinavien tillsammans med korta notiser från när och fjärran. Veckosvepet publiceras varje tisdag. Läs mer

Galopphästar Gärdet Galopphästar Gärdet

Efter en lång och kall vinter står galoppen äntligen i startboxarna för att dra igång en ny spännande säsong. Här är alla de stora publikfesterna du måste ha koll på de närmaste månaderna, från de stundande vårpremiärerna fram till Svenskt Derby i mitten av juli. Läs mer

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer