Foto: Roman Ramström/Svensk Galopp
Bro Park Jpeg 3-100

Efterlängtad säsongspremiär med lunchgalopp på Bro Park

15 april 2024 16:59

Äntligen! Säsongspremiär onsdag 17:e april. Förväntningarna är enorma, inget är egentligen avslöjat utan alla drömmar lever fortfarande. Alla hästar är vinnare.

Onsdagen på Bro Park är efterlängtad, det är inte bara sju lopp. Det är också en massa nypremiärer, comebacker och debuter.

Tävlingsbanan öppnade tidigare än beräknat i vintras, åkrar och ängar har preparerats så att de varit ”ridvänliga”. Vintern har ändå varit snäll och skonsam för de som jobbat med att träna hästar.

Men en onsdagslunch på Bro Park är så mycket mer än bara sju löpningar. Det är också just en – LUNCH.

– Vår lunchkrog på Bro Park är otroligt uppskattad, säger Anna Öhgren som är marknadsansvarig på banan. Krögaren berättar att de slår rekord i antalet luncher vecka efter vecka, så passa på att äta gott under tävlingarna.

Galoppens pytt-i-panna, pocherade torskqueneller eller spenat och ricottafyllda tortellini står på menyn på onsdag. Alltid en kött–, en fisk– och en vegetarisk rätt att välja på.

Inför onsdagens premiär är givetvis utemöblerna avdammade och på sin rätta plats – i solen. De står där på publikplats, på terassen och givetvis utanför restaurangen.

De bara väntar på att bli använda.

Galoppsäsongen drar igång – nu är det vår på allvar.

VÄLKOMNA!

> Läs mer om säsongspremiären i vårt kalendarium

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Pramms kurva 2023 Pramms kurva 2023

I veckosvepet bjuder vi på ett axplock med aktuella händelser från galoppens spännande värld. Allt presenterat i ett komprimerat och snabbläst format. Läs mer

David Crona TOP David Crona TOP

Du hör honom från Göteborg Galopp, från Bro Park och ibland från Jägersro och i ATG–live. Han är speaker, referent och gör intervjuer. Och ska vi vinkla det på kvällstidningsvis är så kan vi slå fast att allt egentligen är en stor födelsedagspresent. Möt David Crona – mannen bakom rösten. Läs mer

Göteborg Galopp start Göteborg Galopp start

Från de riktigt stora årgångsloppen i vida världen till de närmaste dagarnas tävlingsdagar på hemmaplan. I Veckosvepet finner du lite av varje från galoppens förtrollande värld. Läs mer