Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Dalva Classic avgjordes i söndags

8 januari 2015

Dalva Classic är en serie om fyra tävlingar och i söndags reds den sista omgången i serien då Dalva Classic Cup avgjordes på Täby Galopp.

Loppen reds under Täbys storloppsdag och publiken var verkligen med på noterna och hejade högljutt fram våra duktiga ponnygaloppekipage över upploppet. Fem lopp avgjordes och Per Anders Gråberg valde ut följande ryttare med bäst stil:

Kat B+C= Linda Svensson Krupke och Elliot Öhgren

Kat A+B ryttarna får en träningshelg på Stall Lilla Rörby Gård (Täby Galopps Ponnygaloppklubb)

Kat C+D ryttarna får en träningshelg på British Racing School i Newmarket, England.

Totalsegrare i Dalva Classic kat A

Ryttare: (1500 kr, 800 kr, 500 kr, 300 kr)
1. Julia Blom
2. Marika Masuhr
3. Thilde Smedberg
4. Malin Granelund

Häst: (till ägaren; 1500 kr, 800 kr, 500 kr, 300 kr)

Från tävlingarna noterar vi:

Att Julia Blom och Almnäs Macarena vann Dalva Classic Cup kat A i ganska överlägsen stil före Bradstone Matrix och Chili Peppar

Att Rathosey Too och Anna –Maria Eleftherakis fick revansch den här gången på Too Bright Too och Isabella Safioti. Nu blev det seger för Rathosey Too i Dalva Classic Cup kat B. Trea slutade Angel Chimell och Tea Skippari.

Att Melissa Juneskans och EG Bernouilli var ensamma på plan i Dalva Classic Cup kat C. Överlägsen seger före Munsboro Mayfair och Power Nova som stred sida vid sida om andraplatsen.

Att Emma Nordin och Västergårds Hidalgo tog sin första gemensamma seger i Dalva Classic Cup kat D. Lätt seger före Firoda CC och Kahirs Ellenor.

Att Moritz v Tobbenhof och Malin Granelund vann Dalva Classic Cup Consolation kat A i snygg stil före Danstorps Manolito och Simson.

Vi vill tacka alla tävlande med familjer, funktionärer, sponsorer och publik för en trevlig dag. Nästa tävlingsdag för ponnygaloppen på Täby Galopp är den 26 oktober. Startanmälan senast nu på torsdag. Innan dess tävlar vi på Jägersro nu på söndag i Dalva Cup.

Lotta & Cicci

Fler nyheter, artiklar och bloggar

starlightebony-2-X3 redigerad starlightebony-2-X3 redigerad

Vilken otroligt vacker försommardag alla fick uppleva denna söndag då Göteborg Galopp öppnade upp sina portar för 2024 års säsong. Det var nästan så publiken trodde att det var en julidag i stället för i början av maj – så härligt var det. Det var inte bara vädret som värmde och gladde, det gjorde också alla fina prestationer från ponnyer och ryttare. Gräsbanan klassades som god och var i fint skick. Läs mer

DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj

Den andra ponnygaloppdagen för året på Bro Park innehöll hela sex lopp ingående i Jockeyklubben Cup. Som vanligt så bjöds publiken på värmande sport och kamratskap, fast det ska inte stickas under stolen med att regnvädret var mindre värmande, trots att vi nu kommit in i maj månad. Banan var i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

Well's Dia Psalma 7872-X3 Well's Dia Psalma 7872-X3

Jägersro Galopp hade en fin säsongspremiär med årets första lopp i Jockeyklubben Cup. Fyra lopp reds och det var fina prestationer från ponnyer och ryttare. Banan var som vanligt i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer