Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Jet Action TOP 6878

Stall Perlen blev vinstrikaste hästägare på Göteborg Galopp den här säsongen och lyckades även ta hem championatet på Jägersro. Bente Jordanger (t.v.) från Stall Perlen tar här emot Jet Action i vinnarcirkeln på Jägersro efter segern i Sveland Jägersro Cup.

Lista: 2022 års champions på Jägersro Galopp

29 november 2022 09:15

I söndags avgjordes årets sista tävlingsdag på Jägersro Galopp och i slutet av tävlingsdagen kunde årets champions koras. Det var riktigt jämnt i några av championatstriderna och spännande in i det sista!

Professionell tränarchampion: Lennart Reuterskiöld Jr

Amatörtränarchampion: Annika Delinder

Jockeychampion: Per-Anders Gråberg

Lärlingschampion: Rebecca Stålhandske

Amatörryttarchampion: Emelie Gustafsson

Championhäst (flest segrar): Röde Baronen

Vinstrikaste hästägare: Stall Perlen

Vinstrikaste uppfödare: Jacqueline och Lennart Henriksson

Ett stort grattis till alla champions! Bilder på alla hittar du i bildspelet nedan.

Topplistor och tävlingsresultat från året finns på Galoppappen.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Light Display TOP Light Display TOP

Tränare Catharina Vång har fått en bra start på det nya galoppåret. I samband med söndagens försenade tävlingar på Bro Park fick hon göra två besök i vinnarcirkeln, först med debutanten Light Display och senare med formstarke Day Trader. Den förstnämnde reds av Leonard Rios, som även lotsade grållen Ocean Side till en övertygande viktoria. Läs mer

Den femte karnevaldagen är nyss avslutad och två svenskuppfödda hästar var med då Niels Petersen sadlade ut både Ascot Brass och Iron Butterfly.

Tor Harry Sigfridsson (vilket är Tor och Helena Sigfridsson) har all anledning att vara stolta över sin uppfödning Ascot Brass (e. Juniper Tree) och det har förstås också ägarna Stall Valley samt tränare Niels Petersen när stoet gång efter gång plockar fram tigerhjärtat och springer så hon nästan sprängs. Den här gången räckte det till en fjärdeplats i Cape Verdi (Gr. 2) över 1600 meter gräs.

Förra året var hon tvåa i det här loppet, i sin årsdebut, men det här såg nog ännu tuffare ut då det också gick några veckor senare på året. Under Dane O´Neill fick hon en fin löpning i rygg på ledande White Moonlight, men fick redan i svängen svårt att följa den (tvåa). Åt vinnaren With The Moonlight med William Buick, nämnda tvåan samt trean Samedi Rien var det en bit upp, men hon vägrade släppa resten av fältet förbi sig. Fjärdeplatsen var värd 9 000 USD.

Rävdansen Stuteri AB:s Iron Butterfly gjorde årsdebut i det sjunde och avslutande loppet. Hon kämpade på fint även om luften inte räckte på slutet och hon slutade oplacerad.

Resultat Meydan 2023-02-03

Foto: Erika Rasmussen / Svensk Galopp
Ascot Brass-2511 Cape Verdi 20230203 (3)
Häst i hage Häst i hage

1 februari 2023 | Nyhet

Svensk Galopps Värdegrund

Ni vet väl om att Svensk Galopp har en värdegrund som vi jobbar mot? Här lyfter vi hur vi ska uppträda, verka och agera för att göra galoppsporten tillgänglig för alla oavsett förutsättningar och bakgrund. Läs mer