Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Bro Park - Stockholms nya galoppbana

12 oktober 2015

Arbetet med att bygga den nya galoppbanan i Upplands-Bro norr om Stockholm startade i våras. I förra veckan tog styrelsen för Svensk Galopp beslutet att den nya banan skall heta – Bro Park. Bro Park kommer att ersätta Täby Galopp och planen är att de första hästarna kommer att flytta från Täby Galopp till Bro Park under hösten 2015.

”Vi tycker att namnet Bro Park mycket väl speglar den ny banan. Dels säger det att den ligger i Upplands-Bro kommun, dels öppnar det upp för att även kunna använda området till andra aktiviteter än galopp”, säger Svensk Galopps VD Ulf Hörnberg.

”Från kommunens sida hälsar vi galoppen varmt välkomna och är mycket glada att de valt att etablera sig i vår kommun. Vi ser fram emot de första tävlingarna på Bro Park 2016 och allt annat positivt som etableringen för med sig”, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S)

Planerna på en ny bana i Stockholm har funnits länge och 2011 såldes marken där galoppbanan i Täby ligger av Svensk Galopp. Planen är att marken skall användas till bostäder. Efter att ha tittat på flera alternativ föll valet på det 190 hektar stora området i Upplands-Bro.

Just nu pågår markarbetena för fullt och i september påbörjades även bygget med läktarbyggnaden. Den beräknas vara klar till årsskiftet 2015/2016.
De första tävlingarna på Bro Park beräknas till våren/sommaren 2016.

För mer information v.g. kontakta

Ulf Hörnberg
VD Svensk Galopp AB
070 - 527 22 39
ulf.hornberg@svenskgalopp.se

Mikael Almén
Ansvarig byggnationen Bro Park
070 - 629 18 93
mikael.almen@svenskgalopp

Camilla Janson
Kommunstyrelsens Ordf. i Uppland-Bro
08-581 692 05
camilla.janson@upplands-bro.se
 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Swinging of Venice TOP Swinging of Venice TOP

Fjärdeplatsen i förra starten var bara ett undantag. I söndagens Guldhandicap på Bro Park var ordningen återställd när Swinging of Venice bärgade sin åttonde seger tillsammans med Ulrika Holmquist. Fin vinnarform visade även Fast and Free tillsammans med lärlingen Rebecca Stålhandske. Läs mer

Möte dreamstime_s_54718565.jpeg Möte dreamstime_s_54718565.jpeg

Söndagen den 12 juni hade Svensk Galopp sin årsstämma på Bro Park. Läs mer

Jägersro DSC_3282.jpeg Jägersro DSC_3282.jpeg

Frågan om en ny bana i Skåne behandlades på Svensk Galopps årsstämma den 12 juni. Ett nytt förslag presenterades om en ny bana i Bara och det informerades om arbetet som är genomfört efter inriktningsbeslutet för galoppen i Skåne på extrastämman den 3 maj. En arbetsgrupp ska nu utvärdera det nya förslaget för en ny bana i Skåne, baserat på de förutsättningar som stämman bestämde. Läs mer