Politikerbesök på Bro Park IMG_1649.JPG

Segerbubbel är förstås ett måste på galoppbanan! Alexandra Anstrell och Urban Jonsson möter Sharp Eyes ägare och supporters efter segern i lopp 2.

Besök från riksdagsledamot resulterade i poddavsnitt

9 november 2021 20:20

Vid tävlingarna på Bro Park den 27 oktober fick vi besök från riksdagsledamot Alexandra Anstrell. I går publicerades ett avsnitt i Hästpartiets podcast som handlar om besöket.

Alexandra Anstrell är initiativtagare och ansvarig för Riksdagens hästnätverk. Dessutom driver hon Hästpartiets Podcast där hon lyfter viktiga hästnäringsfrågor.

– Alexandra ville veta mer om galoppen, därav besöket på Bro Park. Under besöket tittade hon på tävlingarna och fick en rundvandring på området. Hon var i vågrummet och pratade med Anna Fisher och ett par ryttare och tränare. Alexandra fick också möjlighet att prata med några ägare samt uppfödare Ivan Sjöberg från Rävdansens Stuteri som berättade lite om uppfödarnas vardag och utmaningar. Dessutom träffade hon Lisbeth Bolin från Stockholms Galoppsällskap, berättar Urban Jonsson som är styrelseledamot i Svensk Galopp.

Urban var värd för besöket tillsammans med Anna Öhgren som är marknadsansvarig på Bro Park.

– Besöket var uppskattat och vi förde ett resonemang om viktiga frågor för hästnäringen. Det är inte omöjligt att vi i framtiden kan få se Alexandra på besök med några av sina kollegor i riksdagen. Det är ett bra och trevligt sätt att ge våra politiska makthavare en bild av vad vi gör och hur viktig hästen och galoppen är för många människor, fortsätter Urban Jonsson.

Alexandra passade också på att spela in ett podcastavsnitt, #49 Direkt från Bro Parks galopptävling, där hon intervjuar Anna Fischer och Urban Jonsson om galoppsporten.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Square Luynes TOP Square Luynes TOP

Vid midnatt igår var det anmälningsstopp till de fem insatsloppen på Stockholm Cup-dagen den 18 september. Det ser ut att kunna bli en tävlingsdag av riktigt hög kvalitet när den skandinaviska eliten möter motståndare från Tyskland och Storbritannien. Läs mer

Backcountry 8839.jpg Backcountry 8839.jpg

8 augusti 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 32 (8-14 augusti). I Skandinavien har vi tävlingar på fyra banor att se fram emot: Jägersro på onsdag, Övrevoll på torsdag, Bro Park på fredag och Göteborg Galopp på söndag. Läs mer

Heros Kalejs 9524.jpeg Heros Kalejs 9524.jpeg

Heros Kalejs hade en framgångsrik karriär på banan med sju segrar och nästan 700 000 kronor i prispengar. Numera är han ridhäst hemma hos sina ägare, Teleko Racing. Kanal 75 har träffat Tina Svensson och Kajsa Svensson Holmsten som berättar om familjens galoppintresse och hur de ny skolar om Heros Kalejs för nya äventyr. Läs mer