Politikerbesök på Bro Park IMG_1649.JPG

Segerbubbel är förstås ett måste på galoppbanan! Alexandra Anstrell och Urban Jonsson möter Sharp Eyes ägare och supporters efter segern i lopp 2.

Besök från riksdagsledamot resulterade i poddavsnitt

9 november 2021 20:20

Vid tävlingarna på Bro Park den 27 oktober fick vi besök från riksdagsledamot Alexandra Anstrell. I går publicerades ett avsnitt i Hästpartiets podcast som handlar om besöket.

Alexandra Anstrell är initiativtagare och ansvarig för Riksdagens hästnätverk. Dessutom driver hon Hästpartiets Podcast där hon lyfter viktiga hästnäringsfrågor.

– Alexandra ville veta mer om galoppen, därav besöket på Bro Park. Under besöket tittade hon på tävlingarna och fick en rundvandring på området. Hon var i vågrummet och pratade med Anna Fisher och ett par ryttare och tränare. Alexandra fick också möjlighet att prata med några ägare samt uppfödare Ivan Sjöberg från Rävdansens Stuteri som berättade lite om uppfödarnas vardag och utmaningar. Dessutom träffade hon Lisbeth Bolin från Stockholms Galoppsällskap, berättar Urban Jonsson som är styrelseledamot i Svensk Galopp.

Urban var värd för besöket tillsammans med Anna Öhgren som är marknadsansvarig på Bro Park.

– Besöket var uppskattat och vi förde ett resonemang om viktiga frågor för hästnäringen. Det är inte omöjligt att vi i framtiden kan få se Alexandra på besök med några av sina kollegor i riksdagen. Det är ett bra och trevligt sätt att ge våra politiska makthavare en bild av vad vi gör och hur viktig hästen och galoppen är för många människor, fortsätter Urban Jonsson.

Alexandra passade också på att spela in ett podcastavsnitt, #49 Direkt från Bro Parks galopptävling, där hon intervjuar Anna Fischer och Urban Jonsson om galoppsporten.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Travvolt 220118.jpg Travvolt 220118.jpg

Planeringen och förberedelserna inför omläggningen av dirttrackbanan på Bro Park pågår för fullt. Nu lägger vi sand på en provslinga på travvolten för att alla ska få se och känna på materialet. Läs mer

Lag_SM 2021.jpg Lag_SM 2021.jpg

Nu när 2021 är slut så kan vi summera vad som har hänt under året för barn och ungdomar i galoppsporten. Cecilia Gråberg är ansvarig för ungdomsverksamheten inom Svensk Galopp och hon ser tillbaka på ett givande år där de ungas röst har blivit starkare, en ny lärlingssatsning etablerades och ponnygaloppsäsongen till stor del kunde genomföras trots pandemin. Läs mer

DSC_2663.jpg DSC_2663.jpg

Från måndag 10 januari serveras dagens lunch måndag till fredag på Bro Park mellan klockan 10:00 och 13:00. Läs mer