Adrian Kolgjini TOP

Adrian Kolgjini har hittat till galoppen

31 augusti 2023 13:29

Galoppen har fått en ny entusiast i travtränaren Adrian Kolgjini, 30. Efter ATG Hästarnas Mästare var Adrian lycklig som ett barn – trots att han inte vann galoppdelen i den spektakulära tävlingen.

– Det var jäkligt roligt, sa Adrian efter andraplatsen i galopploppet och utvecklade:

– Det var så mycket känsla, precis vad jag hade längtat efter.

Adrian Kolgjini är en av de stora framtidsmännen inom svensk travsport och kan vinna Svenskt Travderby, men han är – precis som pappa Lutfi – en stor djurälskare. Och då gäller det framförallt hästar.

– Fantastiska djur, de ger så mycket tillbaka.

Och Adrian har testat trav, galopp, hoppning – ja, egentligen allt som hästen har att erbjuda – på hög nivå. Men galoppen har blivit lite av en ny favorit:

– Jag har ridit galoppör ett par gånger. Efter första gången kom jag inte upp i en sadel på 14 dagar, så ont i kroppen hade jag. Det är fruktansvärt jobbigt. Sen har det gått bättre och jag har lärt mig lite mer teknik.

Ute på den stora gården i Vomb där familjen Kolgjini håller till finns det inte bara travhästar, där håller också galopptränaren Kajsa Lindsjö till. Det är hos henne som Adrian får lära sig rida galopp.

– Det är jobbigt och går så ruskigt fort. Det är så jäkla häftigt när de drar iväg, vilka krafter.

Nordström och Kolgjini

Adrian Kolgjini tog en mersmakande andraplats bakom Erik Nordström i galoppavdelningen av ATG Hästarnas Mästare.

I ATG Hästarnas Mästare visade Adrian att han kan rida och att han definitivt inte var rädd för galoppens höga fart. Men vinnarskallen Kolgjini blev bara tvåa, passerade av Erik Nordström en kort bit före mål.

Förklaring?

– Galoppens upplopp är längre än travets…

Och känner vi Adrian rätt kommer han att smygträna galopp under vinter, våren, sommaren – fram mot nästa upplaga av Hästarnas Mästare.

– Det här var andra gången jag var med, men jag ska komma tillbaka nästa år och då ska jag vinna.

Och vi kanske ska nämna att familjen Kolgjini äger två talangfulla galoppörer som är i träning hos Kajsa Lindsjö. Fast de två får nog finna sig i att tävla utan Adrian Kolgjini på ryggen.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

hmastare-prisutd-top hmastare-prisutd-top

Hoppryttaren Erik Nordström, där har vi vinnaren av ATG Hästarnas Mästare. Och det var en stolt ryttare som fick lyfta den jättelika segerbucklan. Läs mer

DSC_0752 DSC_0752

Men kanske inte på det sätt som du tror. För Johanna är Hästarnas Mästare ett sätt att utvecklas som människa och ryttare, det viktigaste är kanske inte att vinna även om hon givetvis kommer att försöka att vara bäst också. Läs mer

ATG_Hastarnas_Mastare_pressbild3_2023 ATG_Hastarnas_Mastare_pressbild3_2023

Fredagen 25 augusti arrangerar Jägersro Galopp för tredje gången det populära evenemanget ATG Hästarnas Mästare. Trekampen, bestående av banhoppning, travlopp och galopp, ställer fyra kända profilers hästkunskap och känsla på prov. Evenemanget varvas med fartfyllda galopptävlingar. Här finner du all information om vad kvällen har att erbjuda! Läs mer