Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Fredriksdals Vanda 1496

Nora Lundbäck i snygg stil på Fredriksdals Vanda.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Fem spännande lopp 21 maj på Jägersro Galopp

25 maj 2023 11:39

Efter fina galopptävlingar på Pramms-dagen var det dags för fem rafflande ponnylopp. Ryttare från hela landet samlades för att tävla under söndagens soliga eftermiddag. Prisutdelare var Rebecca Stålhandske, lärlingschampion i Sverige, Danmark och på hemmabanan Jägersro under 2022. Alla lopp reds på dirttrackbanan som klassades som god.

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny och vinnarna blev:

Lopp 1 Hedda Hjelm - BlackVelvetOfLadys

Lopp 2 Mollie Guldberg - Coedyllan Maestro

Lopp 3 Annie Pedersen - OldCastleFatPhilip

Lopp 4 Juni Bagge - Tegens Avanti

Lopp 5 Annie Lundbäck - Fredriksdals Tarzan

Stort grattis!

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny och vinnarna blev:

Lopp 1 Hedda Hjelm - BlackVelvetOfLadys

Lopp 2 Mollie Guldberg - Coedyllan Maestro

Lopp 3 Annie Pedersen - OldCastleFatPhilip

Lopp 4 Juni Bagge - Tegens Avanti

Lopp 5 Annie Lundbäck - Fredriksdals Tarzan

Stort grattis!

Lopp 1: Ung Galopp-löpning kat. A

Dagens första lopp gick över distansen 600 m. Startsnabba 7 Qrispy och Inna Smedberg tog täten direkt vid ytterrailen. Inna red en snygg finish över upploppet och tog dagens första seger. Araceli Pizarro red ett fint lopp på sin 3 Ville som spurtade bra till en snygg andraplats. 1 Sara Gimli tillsammans med Alexia Ginman avslutade fint till en tredjeplats.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Qrispy 8620

Qrispy var tillbaka på Jägersro Galopp och vann med Inna Smedberg. Prisutdelare var lärlingen Rebecca Stålhandske.

Lopp 2: Ung Galopp-löpning kat. B

Efter en jämn start tog Nora Lundbäck och 4 Fredriksdals Vanda ledningen tätt följd av 1 HighPrincessRoyal med Isolde Karlsson. 7 LlandarJenniesRose och Julia Carlén gjorde ett tappert försök att hänga på. Vid innerrail smög 6 Chica med Izabella Jevrem snyggt fram och det blev ett spännande upplopp om 2: a, 3:e och 4:e platsen. Chica med Izabella spurtade bäst och knep andraplatsen före Isolde på HighPrincessRoyal, Julia och LlandarJenniesRose tog fjärdeplatsen. Segern gick till Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck som red en snygg avslutande finish. Loppet reds över 800m.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Fredriksdals Vanda 8622

Nora Lundbäck vann med 19-åriga Fredriksdals Vanda som nu tävlar sin sista säsong inom ponnygaloppen. Här i vinnarcirkeln med pappa och Rebecca Stålhandske.

Lopp 3: Ung Galopp-löpning kat. C

6 c-ponnier kom till start i dagens tredje lopp över 1000 m. 4 Rålandsgårds Bernedotte och Mollie Guldberg tog hand om ledningen direkt efter en mycket jämn start. 5 Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem var snabba med att hänga på. Inne vid rail smög 3 Corina och Annie Lundbäck upp på en tredje plats och höll den fint hela vägen in i mål. I mitten av svängen var Izabella och Boley Mickey Finn i kapp Mollie på Rål. Bernedotte som gjorde ett tappert försök att hänga på. In på upploppet fick Izabella mana på sin ponny som svarade fint och tog en enkel seger. Mollie Guldberg red en snygg finish ända in i mål och knep andraplatsen.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Boley Mickey Finn 8631

Ponnyryttaren Novalie Andersson ledde in Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem i vinnarcirkeln. Detta var årets första seger för ekipaget.

Lopp 4: Ung Galopp-löpning kat. A

Det blev ett mycket spännande lopp i dagens andra kategori a-lopp över 600m. Efter en fin start tog Inna Smedberg och 2 Nordanåkers BroderTuck över ledning. Inna red en spårsnål ritt inne vid railen. In på upploppet närmade sig Isolde Karlsson på 7 Nordanåkers Legend och Nova Henningsson med 8 Kryddgårdens Bigarrå. Det var en spännande duell mellan de tre ekipagen där Inna Smedberg drog längsta strået och kunde bärga dagens andra seger. Andraplatsen knep Isolde Karlsson tätt före välridande Nova Henningsson som tog tredjeplatsen.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Nordanakers Broder Tuck 1527

Snygg upploppstrid mellan Nordanåkers Broder Tuck och Nordanåkers Legend ända in på linjen.

Lopp 5: Ung Galopp-löpning kat. D

Dagens sista lopp var över 1100 m med 3 startande ekipage. Efter en mycket jämn och fin start tog Sara Jensen Löfgren1 Well´s Dia Psalma ledningen tätt före 2 Sessa Bo och Stina Östlund. Några längder bakom höll sig 3 Fredriksdals Tarzan och Annie Lundbäck. In på upploppet började Sara Jensen Löfgren mana på sin ponny som svarade fint. Stina Östlund gjorde ett tappert försök att utmana Sara Jensen Löfgren men fick till slut nöja sig med en fin andraplats. Tredjeplatsen gick till Annie Lundbäck och Fredriksdals Tarzan. Ett spännande lopp trots endast tre ekipage till start och mycket snygg ridning av alla tre ryttarna.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Wells Dia Psalma 8643

Nöjd Well's Dia Psalma med Sara Jensén Löfgren i sadeln och pappa vid tygeln.

Galoppdomstolens rapport:

Lopp 1: Det inkom en protest om en ojämn start i lopp 1. Galoppdomstolen nekade protesten då man inte får lov att protestera mot starten.

Lopp 3: Galoppdomstolen noterade att 5 Boley Mickey Finn sparkade när ponnyerna släpptes ut på banan samt i starten. Ponnyn ska bära röda rosett i svansen i framtiden.

Övriga noteringar:

 • Efter önskemål från flera ryttare så kommer genomgångarna efter loppen i fortsättningen endast vara öppen för ryttare som ridit lopp under dagen.
 • Galoppdomstolen vill uppmana alla om att hålla koll på tiden till sitt lopp och befinna sig vid förledvolten i god tid innan sitt lopp.
 • Vi vill än en gång uppmana alla föräldrar till att hålla god ton på hela tävlingsdagen. Vår sport ska vara rolig och är till för alla. Läs gärna igenom vår värdegrund nedan en gång till och tveka inte att inkomma med synpunkter till oss via e-post ponnygalopp@svenskgalopp.se om det är något som behöver redas ut.

Galoppdomstolens rapport:

Lopp 1: Det inkom en protest om en ojämn start i lopp 1. Galoppdomstolen nekade protesten då man inte får lov att protestera mot starten.

Lopp 3: Galoppdomstolen noterade att 5 Boley Mickey Finn sparkade när ponnyerna släpptes ut på banan samt i starten. Ponnyn ska bära röda rosett i svansen i framtiden.

Övriga noteringar:

 • Efter önskemål från flera ryttare så kommer genomgångarna efter loppen i fortsättningen endast vara öppen för ryttare som ridit lopp under dagen.
 • Galoppdomstolen vill uppmana alla om att hålla koll på tiden till sitt lopp och befinna sig vid förledvolten i god tid innan sitt lopp.
 • Vi vill än en gång uppmana alla föräldrar till att hålla god ton på hela tävlingsdagen. Vår sport ska vara rolig och är till för alla. Läs gärna igenom vår värdegrund nedan en gång till och tveka inte att inkomma med synpunkter till oss via e-post ponnygalopp@svenskgalopp.se om det är något som behöver redas ut.

Svensk Ponnygalopps värdegrund

I med diskussioner som åter igen kom upp på Jägersro Galopps tävlingar så vill vi uppmana alla att läsa vår värdegrund.

Vi alla som är engagerade inom ponnygaloppen har ett ansvar för att bygga det varumärke som vi vill vara kända för. Vi måste därför alla arbeta efter att följa vår uppförandekod.

För föräldrar och ryttare gäller:

 • Galoppdomstolen dömer
 • Koncentrera dig på din egen prestation under tävlingarna
 • Bemöt alltid funktionärer, andra ryttare och föräldrar med hövlighet och respekt före, under och efter tävling.

För förälder och anhöriga:

 • Respektera ditt barns målsättning, stötta barnet och fokusera på alla glädjeämnen i barnets idrottande.
 • Låt ryttaren ta så mycket eget ansvar för sitt tävlande som möjligt.
 • Uppträd med respekt för andra ryttare, funktionärer, Galoppdomstolen och andra föräldrar.
 • Smutskasta ALDRIG funktionärer eller andra deltagare. En fri och öppen debatt gagnar galoppsporten. Samtidigt är det viktigt att vi respekterar och visar hänsyn till varandra i ord och handling och strävar efter konstruktivitet och saklighet när vi framför våra åsikter, såväl internt som i offentliga kanaler och sociala medier.

Har du synpunkter kan dessa självklart ventileras via e-post efter tävlingar. Både positiv och negativ kritik är välkommen!

Tack för en trevlig tävlingsdag på Jägersro Galopp!

Vi är stolta och glada över att ponnygaloppsporten växt så vi kan ha fem lopp under en tävlingsdag och att fälten är välfyllda! Nu fortsätter vi hålla en god ton och välkomna fler till vår underbara sport.

Alla lopp finns att se här.
Se dagens vinnarbilder här.

Nästa tävlingsdag är nu på söndag på Göteborg Galopp. Läs mer här.

Tack för en trevlig tävlingsdag på Jägersro Galopp!

Vi är stolta och glada över att ponnygaloppsporten växt så vi kan ha fem lopp under en tävlingsdag och att fälten är välfyllda! Nu fortsätter vi hålla en god ton och välkomna fler till vår underbara sport.

Alla lopp finns att se här.
Se dagens vinnarbilder här.

Nästa tävlingsdag är nu på söndag på Göteborg Galopp. Läs mer här.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

2222 2222

Alina Öhgren skulle ha varit med på Nationaldagsgaloppen redan för tio år sedan, med sin ponny Norrskenets Grim, men shettisen kom dessvärre inte med i ponnyloppet. Nu är Alina äntligen med, hon rider fyra “stora” hästar på Gärdet den 6 juni. Läs mer

i-JZqD4t3-X2 Liam Ahlberg och AGs Fixcinatti kopia i-JZqD4t3-X2 Liam Ahlberg och AGs Fixcinatti kopia

Det var strålande väder när andra ponnygaloppdagen för året på banan hölls. Publiken fick i solskenet se fyra lopp ingående i Jockeyklubben Cup ridas. Anita Sivrup var prisutdelare under dagen och det var glada miner i vinnarcirkeln. Läs mer

Astiz Inez och Jonna Eriksson kopia Astiz Inez och Jonna Eriksson kopia

Årets första tävlingsdag på Göteborg Galopp var också den första för året på gräs och bjöd på fyra lopp. Banan var god till lätt och hade under dagen prisats av flera aktiva inom "den stora galoppen". Vädret var i publikens smak – behagligt utan att vara alltför varmt. Den trevliga Galoppkiosken var också öppen som vanligt. Prisutdelare var Maria "Maya" Rönnlund och det var trevligt att se så mycket publik på banan. Läs mer