prisertritoncup

Extra fina priser i ryttarcupen Triton Cup. Tack Triton och Peder Pråhl för att ni sponsrar ponnygaloppen.

Tävlingsreferat ponnygalopp: Triton Cup-avdelning på Jägersro Galopp 9 oktober

12 oktober 2022 11:01

Jägersro stod värd för veckans ponnygalopptävlingar och Sveriges södra galoppbana visade sig från sin bästa sida med en god bana och strålande sol som värmde på morgonkvisten. Detta var nästsista avdelningen av Triton Cup (final på Bro Park 30 oktober) och många viktiga poäng plockades hem av de tävlande.

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny som fick pris av Pink Pony Crew (familjen Hast) och vinnarna blev:

Lopp 1 She's A Super Star - Josefina Bonow

Lopp 2 Mini Cooper - Amanda Pedersen

Lopp 3 Filippas - Tyra Öhammar

Lopp 4 Datter - Silje Pedersen

Stort grattis!

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny som fick pris av Pink Pony Crew (familjen Hast) och vinnarna blev:

Lopp 1 She's A Super Star - Josefina Bonow

Lopp 2 Mini Cooper - Amanda Pedersen

Lopp 3 Filippas - Tyra Öhammar

Lopp 4 Datter - Silje Pedersen

Stort grattis!

Lopp 1 Triton Cup kat D 1000 dt

Dagens första lopp var för vår största kategori ponnys. 2 Sessa Bo med Linnea Östlund visade stor löpsglädje och tog genast tag om taktpinnen före 1 Well's Dia Psalma och Sara Jensén Löfgren. 3 She's A Super Star var inte helt nöjd för dagen och tog inte riktigt i när starten gick. När ekipagen gick in i upploppssvängen var det lika många längder mellan varje och vid 400 meter kvar började Sara Jensén Löfgren sätta in stöten mot ledande Sessa Bo och Linnea Östlund. I mitten av upploppet fick tätduon lägga in en extra växel för att hålla sin placering och de höll undan till slut. She's A Super Star och Josefina Bonow gjorde en rejäl upphämtning över upploppet och var inte långt slagna efter Well's Dia Psalma som blev nummer 2 i mål.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Sessa Bo 7381.jpg

Sessa Bo visade fin löpsglädje och bet ihop hela vägen in i mål med Linnea Östlund. Här i vinnarcirkeln med systern Stina.

Lopp 2 Triton Cup kat B 700 dt

Efter två strykningar så blev det till slut 5 B-ponnyer som startade i dagens andra lopp. Tyvärr kom inte 2 The Jam Man iväg från start och får nu kvala om för att starta igen. Snabbast iväg från 700 meters-starten var 7 Smörblommans Spirit och Najat Assekour. Några längder efter smög 6 Secret Ballerina med Moa Fägerhall med vid innerrail tätt följd av 1 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck. Amanda Pedersen gjorde sitt andra lopp med 4 Mini Cooper och de var med bra från start. Med 400 meter kvar var Secret Ballerina hack i häl på Smörblommans Spirit och när de kom in på upploppet gick de förbi med Fredriksdals Vanda jagandes ute i spåren. Secret Ballerina kunde vinna komfortabelt med Fredriksdals Vanda på andra- och Smörblommans Spirit på tredjeplats.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Secret Ballerina 7497.jpg

Moa Fägerhall gjorde en den långa resan från Stockholm värd mödan när hon korsade mållinjen först med Secret Ballerina.

Lopp 3 Triton Cup kat C 900 dt

7 Power Nova var först iväg i starten tillsammans med Tilia Strutz men fortfarande en jämn start där många ville åt frontpositionen. 4 Filippas voltade bakom övriga med debutanten Tyra Öhammar och fick galoppera in sig i lugn och ro. Kasper Uppström höll sitt innerspår bra med 1 Miss Fixina och 3 Little Spirit och Annie Johansson fullkomligen flög fram till front efter ett par hundra meter. 2 Boley Mickey Finn med Izabella Jevrem var jämt med där fram och hade full koll på ekipagen framför sig. 6 Focus med Saga Bäcklund var också med där bakom och in i svängen var det inte mycket som förändrades förutom att Little Spirit utökade sitt motstånd till de bakom. Izabella Jevrem gav marschorder till Boley Mickey Finn på upploppet och jagade så mycket de bara kunde för att ta in på Little Spirit. Filippas kom som en kanon på upploppet och lyckades precis plocka ner Miss Fixina och Kasper Uppström på mållinjen och fick tredjeplatsen. Little Spirit är fortfarande obesegrad i sin ponnygaloppkarriär och Annie Johansson styrde henne snyggt runt och kunde åka hem med ett leénde på läpparna hela vägen till Stockholm. Izabella Jevrem och Boley Mickey Finn gjorde vad de kunde och kom in på en andraplats.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Little Spirit 7397.jpg

Little Spirit ville inte vara sämre än sin stallkamrat Secret Ballerina och är fortsatt obesegrad i sin ponnygaloppkarriär. Annie Johansson satt i sadeln. Mamma Johanna vid tygeln.

Lopp 4 Triton Cup kat A 350 dt

Det blev en jämn start från upploppets början där händerna på ryttarna jobbade på de flesta av ponnyerna redan från start. Ungefär 30 meter efter start viker 7 Allgunnens Batong av och får av sin ryttare. Han ska nu kvala om för att få starta i ponnygalopp igen. Längst in mot innerrail jobbade 1 Ville på med Araceli Pizarro samtidigt som 5 Tingeling, som låg längst ut i banan, tillsammans med Isolde Karlsson galopperade allt vad det gick. Det var mellan dessa två striden skulle stå in mot mållinjen medan 3 Mini Gaga och Felicia Ekholm också var med där precis bakom med stallkamraten 4 BlackVelvetOfLadys och Evye Celion. Ville tog sig först över mållinjen och vann ännu en gång på hemmabanan. Isolde Karlsson har börjat få rutin och såg mer självsäker ut när hon passerade mål som nummer 2. Mini Gaga höll undan och tog tredjeplatsen före BlackVelvetOfLadys. 6 Datter blir väl understödd av sin ryttare Silje Pedersen hela vägen och tar sista placeringen.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Ville 7537.jpg

Araceli Pizarro har haft ett fantastiskt första år inom ponnygaloppen. Nu gled hon och hennes bästis Ville undan till ännu en seger på hemmabanan.

Galoppdomstolens rapport

Lopp 2

Strykningar: 5 Östlundas Moppe och 3 Don Giovanna.

2 The Jam Man utgick ur löpningen och måste kvala om för att få starta igen.

Lopp 3

Strykningar: 5 Visselmyra Bukett och 9 Eleonore.

Lopp 4

Strykningar: 2 Björkens Frisco.

7 Allgunnens Batong förlorade ryttaren efter starten och måste kvala om för att få starta igen.

Galoppdomstolens rapport

Lopp 2

Strykningar: 5 Östlundas Moppe och 3 Don Giovanna.

2 The Jam Man utgick ur löpningen och måste kvala om för att få starta igen.

Lopp 3

Strykningar: 5 Visselmyra Bukett och 9 Eleonore.

Lopp 4

Strykningar: 2 Björkens Frisco.

7 Allgunnens Batong förlorade ryttaren efter starten och måste kvala om för att få starta igen.

Tack för en trevlig tävlingsdag!

Vi vill rikta ett stort tack till alla funktionärer, aktiva och publik som gör det möjligt att avhålla våra trevliga ponnytävlingsdagar.

Alla lopp finns att se här.
Se dagens vinnarbilder här.

Nästa tävlingsdag inom ponnygaloppen är nu på söndag på Bro Park med JK Cup. Stort lycka till alla tävlande!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj

Den andra ponnygaloppdagen för året på Bro Park innehöll hela sex lopp ingående i Jockeyklubben Cup. Som vanligt så bjöds publiken på värmande sport och kamratskap, fast det ska inte stickas under stolen med att regnvädret var mindre värmande, trots att vi nu kommit in i maj månad. Banan var i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

Well's Dia Psalma 7872-X3 Well's Dia Psalma 7872-X3

Jägersro Galopp hade en fin säsongspremiär med årets första lopp i Jockeyklubben Cup. Fyra lopp reds och det var fina prestationer från ponnyer och ryttare. Banan var som vanligt i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad

Så var det då äntligen vårpremiär för ponnygaloppen med fyra lopp på programmet. Det var inget soligt väder att tala om då temperaturen var åt det kallare hållet, men DT-banan var fin och alla tävlandes prestationer värmde rejält. Prisutdelare var Adriana Lopera. Läs mer