Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Qrispy 5275.jpg

Qrispy och Noah Ahlberg tog ännu en seger!

Tävlingsreferat ponnygalopp: SFK's ponnytävlingar den 5 juni

13 juni 2022 08:00

Fina stora galopptävlingar på Jägersro Galopp som avrundades med fyra spännade ponnygalopplopp. Strålande sol, god bana och glada ponnys fick summera dagen. Skånska Fältrittklubben sponsrade dagen med bland annat fina täcken till alla vinnare i loppen, de var också prisutdelare i varje lopp.

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny med fina priser sponsrade av BW's Spidermann och vinnarna blev:

Lopp 1 BlackVelvetOfLadys Tilia Strutz

Lopp 2 Corina - Annie Lundbäck

Lopp 3 Coedyllan Maestro - Mollie Guldberg

Lopp 4 Sessa Bo - Linnea Östlund

Stort grattis!

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny med fina priser sponsrade av BW's Spidermann och vinnarna blev:

Lopp 1 BlackVelvetOfLadys Tilia Strutz

Lopp 2 Corina - Annie Lundbäck

Lopp 3 Coedyllan Maestro - Mollie Guldberg

Lopp 4 Sessa Bo - Linnea Östlund

Stort grattis!

Lopp 1 SFK Löpning kat. A

Pigga och taggade ponnyer i dagens första lopp. 1 BlackVelvetOfLadys med Tilia Strutz och 5 Kryddgårdens Bigarå med Nova Henningsson hade ett litet övertag fram till mitten av loppet då 4 Qrispy och Noah Ahlberg tog över ledningen. De var först in i mål tätt följd av Kryddgårdens Bigarå som knep andra platsen före BlackVelvetOfLadys.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Qrispy5285.jpg

Qrispy och Noah Ahlberg har fått rutin och vinner i snygg stil.

Lopp 2 SFK Löpning kat. C

5 Corina och Annie Lundbäck tog resolut taktpinnen från start med 2 AG's Fixcinatti och Liam Ahlberg tätt efter. Längre ut i banan gav Kasper Uppström 7 Miss Fixina en fri löpning. In på upploppet dök 3 Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem upp från ingenstans och kämpade hela upploppet ner och kunde till slut bärga segern före AG's Fixcinatti och Miss Fixina.

Vi vill passa på att nämna debutanterna 4 Visselmyran Bukett och Lilly Thygesson som kämpade hela loppet till en femteplats utan en stigbygel. Starkt jobbat!

OBS! Fel i resultatet. Miss Fixina hade nummer 7 (3:e plats) och Eleonore nummer 6 (7:e plats).

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Boley Mickey Finn 5298.jpg

Efter tappstart kom Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem med riktig fart på upploppet som gav de segern precis in på mållinjen.

Lopp 3 SFK Löpning kat. B

Ett litet men nätt fält i dagens kategori B-lopp. Tyvärr tappade debutanten 3 Bella Giovanna sin ryttare Signe Lindbladh i starten och då återstod tre ekipage. Det blev en snabb start för alla tre och in i svängen höll 4 Coedyllan Maestro och Mollie Guldberg ledningen som sedan 1 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck tog över självsäkert. I början av upploppet började de utöka sin ledning och kom först i mål. 4 Coedyllan Maestro höll sin andra plats före 2 Östlundas Moppe och debutanten Savannah Gyllin Veberg.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Fredriksdals Vanda 6453.jpg

Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck tas emot i vinnarcirkeln av mamma Sofia Lundbäck.

Lopp 4 SFK Löpning kat. D

1 Fredriksdals Tarzan och Annie Lundbäck satte upp ett bra tempo direkt start med 4 Sessa Bo och Linnea Östlund hack i häl. 3 She's A Super Star och Josefina Bonow tog det lite lugnare från start och 2 Classic Clover och Elinor Long gjorde sin första start tillsammans och missade starten men kom in loppet i svängen. In på upploppet handlade det om de två förstnämnda men vid det laget hade Josefina Bonow gett marschorder till 3 She's A Super Star och kom i en rejäl fart. Annie Lundbäck red för allt hon hade upploppet ner och fick äntligen vinna med sin favoritponny Fredriksdals Tarzan. Precis före mållinjen plockade Josefina Bonow andra platsen före Linnea Östlund på 4 Sessa Bo.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Fredriksdals Tarzan 6458.jpg

Annie Lundbäck och Fredriksdals Tarzan fick äntligen besöka vinnarcirkeln tillsammans!

Galoppdomstolens rapport:

Lopp 1
Startern upplyste Galoppdomstolen att 4 Qrispy visade oregerlighet i startvolten. Detta är noterat men inget som påverkar resultatet i loppet.

Galoppdomstolens rapport:

Lopp 1
Startern upplyste Galoppdomstolen att 4 Qrispy visade oregerlighet i startvolten. Detta är noterat men inget som påverkar resultatet i loppet.

Tack för en trevlig tävlingsdag!

Vi vill rikta ett stort tack till dagens sponsor Skånska Fältrittklubben för ert stora engagemang och även tacka alla våra funktionärer, aktiva och publik som förgyller våra tävlingar!

Alla lopp finns att se här.
Se dagens vinnarbilder här.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-rB97CG4-X2 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck.jpg i-rB97CG4-X2 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck.jpg

Göteborg Galopp arrangerade sin stora sommardag med Göteborgs Stora Pris som höjdpunkt i en tryckande värme. Gräsbanan var i toppskick och klassades som god. Publiken som var kvar fick se glada ryttare och välryktade ponnyer som såg ut att älska varje meter av sina lopp när det reds fyra lopp inom Jockeyklubben Cup. Jockeystjärnan Per-Anders Gråberg var prisutdelare i varje lopp och ställde också som vanligt upp på en trivsam intervju. Susanne Sivrup-Rosenqvist, ordförande i Göteborgs Galoppsällskap, utsåg bäst gjorda ponny i varje lopp. Läs mer

i-fsqQBVM-XL Secret Ballerina huvudbild.jpg i-fsqQBVM-XL Secret Ballerina huvudbild.jpg

Bro Park arrangerade en egen dag för ponnygaloppen och det var också invigning av den nyomlagda dirttrackbanan som klassades som god. Loppen ingick i Triton Cup. Prisutdelare var Maud Hedman som representerade vår trogna sponsor, Triton. Dagen präglades av god stämning och trevligt sommarväder. Samtliga ponnyer i startlistan kom också till start. Den före detta jockeyn Ninni Westerlund och hennes barn var på ett uppskattat besök och utsåg bäst gjorda häst i varje lopp. Läs mer

Ville 6571.jpg Ville 6571.jpg

Ponnygalopptävlingarna följde efter att de främsta galoppstona hade gjort upp i det klassiska loppet Lady In White Svenskt Oaks. Temat för dagen var svart och vitt och de tävlande hade gjort sitt yttersta för att utsmycka sina ponnyer. Fyra lopp avgjordes på ett solindränkt Jägersro där dagens prisutdelare var jockeyn Elione Chaves. Hela 21 ekipage var anmälda till denna extrainsatta tävlingsdag där många besökare dröjde sig kvar för att följa tävlingarna i sommarsolen. Läs mer