Rasmusson

Dagens sponsor var galopptränaren Ellinor Rasmusson (andra från vänster). På bilden tre generationer Rasmusson som avgjorde vilka ekipage som blev dagens Bäst Gjorda. Samtliga var även med på prisutdelningen i varje lopp.

Tävlingsreferat ponnygalopp: RL Racings Dag 24 april

29 april 2022 14:59

Så gick startskottet för ponnygaloppåret på Jägersro Galopp. Dagens sponsrades av RL Racing (Ellinor Rasmusson) och ingick även i JK-Cup. I tävlingsreferatet kan du läsa om dagens främst placerade, vilka som fick JK-hederspris och även vem som fick utmärkelsen Bäst Gjorda i varje lopp. Stort tack för en trevlig tävlingsdag alla ekipage som tävlade, föräldrar, hejaklackar men också till fantastiska funktionärer.

Bäst Gjorda

I varje lopp delades pris ut till Bäst gjorda ponny med fina priser sponsrade av Stuteri Edinburgh och vinnarna blev:

Lopp 1 Fanny Annie Pedersen

Lopp 2 Astiz Inez - Jonna Eriksson

Lopp 3 Fredriksdals Tarzan - Annie Lundbäck

Lopp 4 AGs Fixcinatti - Liam Ahlberg

Bäst Gjorda

Lopp 1 RL Racing Löpning kat. A

Snabbast från start var 3 Qrispy och Noah Ahlberg tätt följd av 2 BlackVelvetOfLadys och Tilia Strutz. Med halva loppet hade de god marginal till övriga fältet och från utsidan kom debutanterna 7 Björkens Frisco med Hedda Malmsten som skjuten ur en kanon med 4 Fanny och Annie Pedersen i släptåg. Detta var Friscos sjätte gång under ryttare (!) då han vanligtvis tävlar i trav med sin ägare Wilma. Frisco/Hedda avslutade till sist till en snygg tredjeplats och efter en jämn upploppstrid passerade Göteborgsekipaget Qrispy och Noah Ahlberg mållinjen före BlackVelvetOfLadys och Tilia Strutz.

Jockeyklubbens hederspris i lopp 1 går till Silje Pedersen för sin ritt på Datter. Silje red ett spikrakt lopp och i snygg balans.

Qrispy och Noah Ahlberg i vinnarcirkeln tillsammans med dagens sponsor med hästägare och vänner.

Lopp 2 RL Racing Löpning kat. B

Snabbast till front var inte helt otippat 4 Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck som var riktigt tävlingssugna båda två. In i svängen låg 2 Astiz Inez och Jonna Eriksson slickad mot innerrailen med 1 Smörblommans Spirit och Najat Assekour hack i häl. Jonna Eriksson på Astiz Inez såg sig inte besegrade på förhand och hängde på ledande ekipaget bra in på upploppet. Fredriksdals Vanda hade spetsade öron hela upploppet ner och Nora kunde passera mållinjen som vinnare med sin ponny i handen. Astiz Inez in på en snygg andra- och Smörblommans Spirit och Najat Assekour in på en tredjeplats.

Jockeyklubbens hederspris i lopp 2 går till Jonna Eriksson på Astiz Inez för sin spårsnåla ritt med en fin avslutande finishridning.

Fredriksdals Vanda och Nora Lundbäck vann storstilat. Här i vinnarcirkeln tillsammans med sponsorns hästägare, vänner och familj.

Lopp 3 RL Racing Löpning kat. D

2 Fredriksdals Tarzan och Annie Lundbäck öppnade starkt i dagens kategori D-lopp medan 1 Kitford Ruby och Novalie Andersson galopperade i ett mer avvaktande tempo. 3 Sessa Bo och Linnea Östlund avancerade i upploppssvängen och då skiljde det några längder mellan de tre. In på upploppet kom Kitford Ruby flygandes med Novalie Andersson mitt i banan samtidigt som Linnea Östlund fick plocka ut Sessa Bo från innerrailen. I mitten av upploppet var inte loppet avgjort utan alla ryttare kämpade men bäst fart hade Novalie Andersson och hennes vita sto som kom först i mål. Fredriksdals Tarzan avslutade som tvåa och Linnea Östlund som gjorde tävlingsdebut på Sessa Bo blev trea.

Jockeyklubbens hederspris i lopp 3 går till Novalie Andersson som gav sin ponny en bra första start för året med sparade krafter in i mål.

Novalie Andersson och Kitford Ruby vann med ett stort leende och spetsade öron.

Lopp 4 RL Racing Löpning kat. C

Liam Ahlberg sände direkt fram 3 AGs Fixcinatti till ledningen och hack i häl hade han 4 Minuette och Joline Eriksson. Långt ut i banan började 5 Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem galoppera in sig och i mitten av svängen låg alla väldigt jämnt. In på upploppet gavs det marschorder på alla fronter och det blev häftig strid mellan Boley Mickey Finn och AGs Fixcinatti. Izabella Jevrem kunde glatt åka hem till Göteborg med en första placering framför Liam Ahlberg som blev snygg tvåa på en trött ponny och på tredjeplats kom Joline Eriksson och Minuette.

Jockeyklubbens hederspris i lopp 4 går till Annie Lundbäck som rider Corina på upploppet med en snygg och väl understödd finish.

Boley Mickey Finn var tillbaka på Jägersro tillsammans med sin ryttare Izabella Jevrem och vann i snygg stil.

Galoppdomstolens rapport:

Lopp 4
Innan svängen i lopp 4 går Minuette in framför Corina. Ryttaren på Corina behövde ej plocka upp sin ponny men anmärkte på att det var trångt med plats.
Vi gick igenom loppet på genomgången och pratade om vikten av att hålla sitt spår och kolla efter övriga ekipage i loppet.

Tack för en trevlig tävlingsdag

Vi vill rikta ett stort tack till dagens sponsor för ditt engagemang och även tacka alla våra funktionärer, aktiva och publik som förgyller våra tävlingar!
Vi önskar er alla en trevlig Valborgsmässoafton.

Nästa tävlingsdag inom ponnygaloppen är den 8 maj på Bro Park.
Alla lopp finns att se här.
Se dagens vinnarbilder här.
Nils Rosenkjaer tog extrabilder och de finns i facebookgruppen Ponnygalopp Jägersro.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj DSC_7690 copy-X3 Valentino Betty Boop mot mål 5 maj

Den andra ponnygaloppdagen för året på Bro Park innehöll hela sex lopp ingående i Jockeyklubben Cup. Som vanligt så bjöds publiken på värmande sport och kamratskap, fast det ska inte stickas under stolen med att regnvädret var mindre värmande, trots att vi nu kommit in i maj månad. Banan var i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

Well's Dia Psalma 7872-X3 Well's Dia Psalma 7872-X3

Jägersro Galopp hade en fin säsongspremiär med årets första lopp i Jockeyklubben Cup. Fyra lopp reds och det var fina prestationer från ponnyer och ryttare. Banan var som vanligt i fint skick och kategoriserades som god. Läs mer

DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad DSC_5694-X2 Tindra Ryttse och Shanbally TomThumb vinner på Bro Park 21 april redigerad

Så var det då äntligen vårpremiär för ponnygaloppen med fyra lopp på programmet. Det var inget soligt väder att tala om då temperaturen var åt det kallare hållet, men DT-banan var fin och alla tävlandes prestationer värmde rejält. Prisutdelare var Adriana Lopera. Läs mer