Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Lyckad häckkurs för ponnyer

Den 1 november hölls en häckkurs för ponnyer som hade samlat 10 ekipage.

genomgång ascotrummet häckkurs

Dagen började med en introduktion och teori om hoppning av häckar under ledning av Christopher Roberts. Han pratade bland annat om hoppning utifrån hästens förutsättningar och vad man som ryttare ska tänka på.

häckkurs ponny hindergården hoppning 

 Deltagarna delades in i grupper efter ponnyernas mankhöjd och hoppningen för de minsta ponnyerna skedde över bommar och minihäckar i hindergården.

 häckkurs ponny hindergården hoppning

De ponnyer som var större hoppade över lite högre häckar.

pilates fallövningar roberts 

Efter hoppträningen hade Christopher fallträning, både teoretiska och praktiska övningar med hjälp av pilatesboll och madrass.

fallträning pilates roberts

Här är det Liloo Rygaard som tränar fallteknik under ledning av Christopher Roberts. Christopher har varit på British Racing School och gått en fallträningskurs där man lär sig att falla på rätt sätt. De har även en mekanisk häst som kastar av dig under säkra former. Här får våra ponnyjockeys chansen att lära sig rätt fallteknik.

Kursen var mycket uppskattad och vi vill tacka både Christopher Roberts och deltagarna för en trevlig och lärorik dag!

Lotta Malmborg

 

Senast uppdaterad 2015-11-19. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan