Sport och spel

Svensk Galopp arrangerar ungefär 70 tävlingsdagar per år. På de här sidorna finns information om kommande tävlingar, resultat, målfoton och mycket annat.

Kommande galopptävlingar

Cece Adorable 3530

21 APR

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

24 april

24 APR

Galopptävlingar

Bro Park

ledvolt 7365 på Jägersro.jpg

28 APR

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

5 maj

5 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

Mohaymin och Andreas Tapia Dalbark efter segern i Wathba Stallions Cup 2023 redigerad

8 MAJ

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

odahe def

12 MAJ

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

15 maj

15 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

Duca Di Como TOP

19 MAJ

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

22 maj

22 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

Lopp 3 2359

26 MAJ

Galopptävlingar på Mors dag

Göteborg Galopp

29 maj

29 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

Praktisk information om galopptävlingarna

Före tävlingarna

I tävlingskalendern på Galoppappen finns kommande tävlingsdagar och propositioner. Du kan också ladda ner tävlingskalendern 2023 och tävlingskalendern 2024 som pdf-fil.

Det bästa sättet att följa galopptävlingarna är via programmet.

Banprogrammet publiceras online på Svensk Galopps Issuu och där kan du bläddra i programmet. Du kan också ladda ner en utskriftsbar pdf-fil i tävlingskalendern på Galoppappen och på respektive tävlingsdag i kalendariet.

Programmet i tryckt format finns att köpa på banan och kostar 40 kr.

Tidigare har det varit möjligt att prenumerera på programmet, men från och med 2022 är det inte längre möjligt.

Hos ATG.se kan du spela på alla svenska lopp och där finns också tips inför alla streckspel. Läs mer på vår sida Spela på galopp.

Anmälningslistor och startlistor hittar du i tävlingskalendern på Galoppappen. Där finns också resultaten efter tävlingarna.

Under tävlingarna

Tävlingarna livesänds i ATG Live på ATG.se. På söndagar med V64-spel visas tävlingarna i TV12. Läs mer på sidan Galopp på tv och online.

Efter tävlingarna

Resultaten publiceras löpande på Galoppappens resultatsida.

Efter tävlingarna publiceras ett tävlingsreferat i nyhetsflödet här på hemsidan. Foton från tävlingarna publiceras i vår bildbank på Smugmug.

I lopparkivet på atg.se kan du se samtliga lopp från de trav- och galopptävlingar som visats på atg.se. Du behöver ha ett konto hos ATG för att använda lopparkivet.

Lopp med minderåriga ryttare finns inte i ATG:s lopparkiv. Dessa lopprepriser kan du istället hitta på ATG Play.

Du kan beställa loppfilmer. Kostnaden är 150 kronor inklusive moms för ett lopp och 250 kronor inklusive moms för en hel tävlingsdag. Maila info@svenskgalopp.se.

Repriserna från kvalloppen finns på Galoppstips YouTube-kanal.

Målkameror används på alla galopptävlingar.

resultatsidan på Galoppappen hittar du målfoton från tävlingarna. De laddas vanligtvis upp inom en arbetsdag efter tävlingarna.

Galoppdomstolen gör en rapport efter varje tävlingsdag. Rapporterna laddas vanligtvis upp inom en arbetsdag efter tävlingarna. De finns att läsa på sidan Galoppdomstolens rapporter.

Artiklar och nyheter om sport och spel

ITM Spring Mile 2023 ITM Spring Mile 2023

16 april 2024 | Nyhet

Premiär för Veckosvepet

Lagom till att galoppsäsongen startar presenterar vi en liten nyhet på hemsidan. Under rubriken “veckosvepet” ger vi dig de kommande tävlingsdagarna runt om i Skandinavien tillsammans med korta notiser från när och fjärran. Veckosvepet publiceras varje tisdag. Läs mer

Mohaymin och Andreas Tapia Dalbark efter segern i Wathba Stallions Cup 2023 redigerad Mohaymin och Andreas Tapia Dalbark efter segern i Wathba Stallions Cup 2023 redigerad

15 mars 2024 | Nyhet

Så övervintrar Mohaymin

Årets arabiska fullblod heter Mohaymin och hans tränare Annelie Eriksson var strålande glad efter utmärkelsen: "Det kändes superbra. Jag känner mig väldigt nöjd – segrar och utmärkelser är ofta bara en pinne på vägen. Jag är sällan nöjd, men nu är jag det och det är lite av en ny känsla." Läs mer

DSC_5594 copy-X2 Nimitz vinner SM för 2 åriga hästar DSC_5594 copy-X2 Nimitz vinner SM för 2 åriga hästar

11 mars 2024 | Nyhet

Så övervintrar Nimitz

I vår artikelserie har vi kommit till den yngste pristagaren som på gräsunderlaget har haft lekstuga med motståndarna under sin första säsong på banan. Han har verkligen imponerat på banan och fick också utmärkelsen "Årets 2-åring" 2023. Nu stundar snart en ny spännande säsong. Möt Nimitz! Läs mer

DSC_7456-X2 Monsieur Vic i vinnarcirken efter HM Drottningens Pris 2023 redigerad DSC_7456-X2 Monsieur Vic i vinnarcirken efter HM Drottningens Pris 2023 redigerad

Publikfavoriten Monsieur Vic har blivit utsedd till "Årets hinderhäst" för andra året i följd. Den hyperspeediga skimmeln hade lite otur när han fick strykas i 2023 års mest prestigefulla lopp, där han skulle försvara sin titel, men för övrigt gick året som på räls. Förhoppningsvis missas inga huvuduppgifter i år – publiken behöver honom och hans spänningsskapande sätt att genomföra loppen. Läs mer

Per-Anders Gråberg red ett topplopp och gav sin superskrällritt alla chanser och maximal utdelning i Galoppens Blå Band. Även om segern var en bit bort så skrevs det en bit svensk derbyjockeyhistoria på Nya Zeeländska Ellerslie i lördags.

Mångfaldige championjockeyn Per-Anders Gråberg stod för en stor ryttarbedrift i "The New Zealand Derby" (Gr.1) när han gav den Stephen Marsh-tränade 156-oddsaren (!) Antrim Coast en suverän och spårsnål ritt, vilket räckte till en andraplats bakom den suveräna, och mycket värdiga, vinnaren Orchestral under Craig Grylls. Andraplatsen var värd drygt 1,1 miljon svenska kronor och distansen var 2400 meter på gräs.

Per-Anders Gråberg har tidigare i karriären vunnit "derbyt i fyra olika länder, nämligen Svensk Derby ombord på Duke Derby (2014), Norsk Derby med Old Pal (2012), Dansk Derby med Quite A Mission (2013) och Suspicious Mind (2016) samt Służewiec Derby (det "polska derbyt") med den polska Triple Crown-vinnaren Va Bank (2015). Det Nya Zeeländska Derbyt var det andra derbyt han ridit med Grupp 1-status – 2022 red han Der Deutsches Derby (Gr.1) i Tyskland på oplacerade Unconquerable.

Kanske kommer det en seger i ett grupplopp i Nya Zeeland innan återkomsten till Sverige för Per-Anders Gråberg eller Ulrika Holmquist, som var trea på skrällen Lady Telena i Thorndon Mile (Gr.1) den 20 januari, innan de återvänder till Skandinavien?

Hela tävlingsdagens resultat hittas här och loppet kan ses här.

Foto: Burt Seeger
3sNG6-io Per Anders Gråberg

Alla sidor om sport och spel

Tävling FMO150630-21310 Magnus Östh.jpg

Galopp på tv och online

Alla galopptävlingar i Sverige visas på tv eller webb-tv. Dessutom kan du följa tävlingsdagarna i sociala medier. Här finns information om våra sändningar och kanaler.

IMG__28390 Programblad kikare Per Erik Berglund.JPG

Spela på galopp

Att spela på galopp är spännande och underhållande. På den här sidan finns information för dig som är nyfiken på spel på galopphästar.

Jockeys Jacob Johansen Oliver Wilson MOF200712-07139 Magnus Östh.jpg

Championat

Här kan du se vilka hästar, ryttare, tränare, ägare, uppfödare och avelshingstar som är i topp just nu.

Tävling FMO150630-10010845 Magnus Östh.jpg

Ryttarserier

Det finns flera tävlingsserier för våra professionella jockeys och amatörryttare. På den här sidan finns information om de olika serierna.

Tävling Fält_31Okt_002 Elina Björklund.jpg

Guide till formraderna i banprogrammet

Programmet och formraderna är en riktig guldgruva med massor av nyttig information. Här kan du läsa om hur du tolkar programmets formrader.

Svensk Galopps Derbypod.png

Storloppsvinnare

Alla segrar är förstås viktiga - men i vissa särskilda löpningar skriver vinnarna sina namn i historieböckerna. På den här sidan kommer vi att samla listor med storloppvinnare genom åren.

solnedgångjuni04

Profiler: Hästar, tränare och ryttare

Här finner du information om galoppsportens mest framstående hästar, proffstränare och jockeys.