Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Resultatet i Champion Hurdle

17 juni 2014

Igår avreds flera fina hinderlöpningar på Strömsholm. Dessvärre blev det fel ordningsföljd i dagens första löpning Champion Hurdle, där Calvados dömdes som etta före Omoto Sando. Det korrekta borde ha varit död löpning mellan dessa båda hästar.

Det officiella resultatet kan enligt Svensk Galopps regelverk inte ändras och går inte att överklaga. Svensk Galopp har för tre år sedan utrett frågan om det ska vara möjligt att ändra ordningsföljden i de fall det är uppenbart att det blivit fel men bestämde då att hålla fast vid gällande regler, som i detta avseende är gemensamma med Svensk Travsport.

Dessvärre finns det ingen spegel på plats på Strömsholm. All utrustning såsom spegel, dator, kamera och printer ska ses över grundligt inför kommande tävlingar både på Gärdet och på Strömsholm.

Dessutom ska det införas en rutin på alla banor om att målbilderna görs tillgängliga för aktiva, publik och spelare så snart som möjligt. Det är praxis på alla banor i Sverige att vi har två personer som bedömer målbilderna. I det här fallet bedömdes bilden av tre personer.

Svensk Galopp ser allvarligt på det inträffade och arbetar med att förbättra säkerheten för aktiva, hästägare och spelare.
 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fyra jockeys.jpg Fyra jockeys.jpg

Emma Nordin, Per-Anders Gråberg, Malin Holmberg och Ulrika Holmquist är i elden den här veckan – på två av världens mest berömda galoppbanor. Emma Nordin tog en tredjeplats i sin debut på Gulfstream Park igår och Gråberg, Holmberg och Holmquist tävlar på Meydan under helgen. Läs mer

SUSPICIOUS MIND (DEN)-2877.JPG SUSPICIOUS MIND (DEN)-2877.JPG

Vilken härlig fredagseftermiddag vi fick förra veckan när ”karnevalen” invigdes. På fredag är det dags igen och den här gången är det hela sju skandinavisktränade hästar i listorna som ska förgylla vår helguppladdning. Läs mer

Silent Night på Meydan 2022.png Silent Night på Meydan 2022.png

Ett stort gäng skandinaviska hästar, tränare och ryttare övervintrar i Dubai för att tävla under Dubai World Cup Carnival mellan januari och mars. Instagram, Facebook och Twitter fylls av bilder och videoklipp från träningen på mornarna, simpassen på eftermiddagarna och andra härliga ögonblick. Här har vi valt ut några av inläggen från den senaste månaden. Läs mer