Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Information om banan på Bro Park inför tävlingarna den 2 december

30 november 2018

Det är i dagsläget oklart om vi kommer att kunna avhålla galopptävlingarna på Bro Park på söndag, då det är tjäle i tävlingsbanan.

Banan har preparerats dygnet runt, men efter den senaste veckans kalla väder har vi ett mellan fyra och tio centimeter djupt lager med tjäle i banan. Tjälen har inte satt sig jämnt, vilket innebär att banan blir ojämn att rida på. Det finns därtill ingen bärighet i ytlagret.

En försvårande faktor är att vi fortfarande inte kan salta tävlingsbanan på Bro Park. Arbetet med saltdammarna fortskrider, men det är fortfarande inte i mål.

I dagsläget finns ingenting annat att göra än att vänta på att tjälen ska gå ur banan. Banan kommer att besiktigas imorgon bitti, lördagen den 1 december. Ungefär klockan 10 på lördagen kommer vi att ge slutgiltigt besked om tävlingsdagen den 2 december.

Observera att även om tävlingsdagen skulle bli inställd så kommer julbordet på Bro Park att serveras som planerat.

 

Fler nyheter, artiklar och annonser

Veckosvepet 18
Veckosvepet 18

Den här galoppveckan kan vi se fram emot ett minst sagt fullspäckat veckoslut. På lördag inleder Klampenborg den klassiska cirkusen i Skandinavien med stonas Mowerinaløb. Jägersro följer upp med årets första svenska Listed-löpning på söndag. Ute i den stora galoppvärlden rids dubbla Guineas-löpningar på brittiska Newmarket och i USA avgörs Kentucky Derby. Läs mer

Twirling Ghost
Twirling Ghost

På söndag är det dags för årets första stora kraftmätning när Irish Thoroughbred Marketing Spring Mile (L) avgörs på Jägersro Galopp. Startfältet är klart och förväntningarna är höga. Läs mer

Svepet 17-25 TOPP
Svepet 17-25 TOPP

Nu är det full rulle på galoppbanorna runt om i Skandinavien. Jägersro inleder veckan med lunchtävlingar och därefter är det säsongsstart på Övrevoll. Klampenborg bjuder in till fina storlopp på lördag och till dessert blir det söndagsgalopp på Bro Park. Läs mer