Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Favoritparad på V4

19 juni 2013

Finaldagens V4-omgång på Jägersro blev favoritbetonad. Efter att Panama Jack infriat de högt ställda förväntningarna i den avslutande avdelningen belönades 2 717 rätta system med vardera 239 kronor.

Isalina
Isalina tog en lekande lätt seger under Ariel De Souza.

Efter fyra strykningar blev V4-2 tyvärr en rumphuggen historia. Ingen skugga ska dock falla på favoritspelade Isalina, som tidigt tog hand om takpinnen för Ariel De Souza. Väl inne på upploppet handlade det närmast om defilering. Segermarginalen skrevs till två lätta längder före Corvina (C Weilby).

Här har tränare Bodil Hallencreutz och delägare Mistral Racing en häst som säkert kan duga i lite bättre sammanhang nästa år.

- Vi får ta ett lopp i taget men det ser ju ut att finnas fortsatt utveckling i honom. Härstamningsmässigt ska han nog ha lite längre distanser, sade Bodil Hallencreutz om den franskfödde hingsten.

Andra raka för Panama Jack

V4-omgången avslutades med att Panama Jack bärgade sin andra raka seger i en sprint över 1 200 meter. Under Valmir De Azeredo tog Vanja Sandrups englandsimport upp jakten på flyende Arctic Diamond (J Pinto) i början av upploppet och Dubai Destination-sonen avgjorde väldigt lätt i de avslutande galoppsprången.

- En riktigt trevlig häst som vi fick för en billig peng på auktionen i Doncaster. Jag blev faktiskt överraskad att ingen ville bjuda på honom, sade Vanja Sandrup, som äger Panama Jack tillsammans med ett stort gäng välbekanta trav- och galopprofiler.

Panama Jack rensade endast bort 270 V4-system och fastställde utdelningen till låga 239 kronor. Omsättningen var goda 869 278 kronor.

Ny seger för Sandrup och Azeredo

Vanja Sandrup och Valmir De Azeredo var tillbaka i vinnarcirkeln redan i löpningen därpå. Efter flera hyggliga prestationer tidigare i år fick Primus Motor äntligen sätta pricken över i:et. Most Welcome-sonen öppnade ambitiöst över de 1 200 meterna och skaffade sig ett rejält övertag i början av upploppet. Milibloom (E Chaves) och Castle Lady (D Danekilde) avslutade visserligen fint sista biten men då var Primus Motor redan i mål.

- Det här är en häst jag hade väldigt höga förväntningar på i våras. För att få till det måste Primus Motor gå i ledningen, annars fungerar han inte alls. Efter dagens seger behöver hans säkert ta igen sig lite så nu får det bli vintervila, sade Vanja Sandrup.

Red Hurricane och Sebastian skrällde

Amatörloppet, ett kraftprov över 2 400 meter, fick en lika överlägsen som överraskande vinnare i Red Hurricane. Den sjuårige fuxhingsten hade segern som i en liten ask i början av upploppet och Sebastian Caceres kunde kosta på sig en rejäl segergest strax före mållinjen. Det här var nämligen hans första seger som amatörryttare.

- Jag är egentligen inte så överraskad att Red Hurricane var så bra idag. Anledningen till att han inte fått till det tidigare i år beror på att han dragits med infektioner, sade tränare Jane Olin, som äger Prince of Birds-sonen tillsammans med Thomas Johansson.

Åtta längder bakom vinnaren tog Vegaholms Party andraplatsen under Tina Henriksson. Därmed säkrade Tina amatörchampionatet på Jägersro.

Jeune Fils tröstade sig med 50 000 kronor

Francisco Castro-tränade Jeune Fils hade valt ”tröstlöpningen” Svenskt Kriterium Consolation istället för att möta Uppercut Action och Golden Memory det stora huvudloppet. Det var säkert ett smart val för nu kunde Jeune Homme-sonen lägga 50 000 kronor till sitt vinstkonto efter att han reglerat de 1 730 meterna från start till mål. Lions Prospect och Valmir de Azeredo gjorde ett litet försök att utmana storfavoriten i början av upploppet men fick snällt rikta in sig på andraplatsen.

Jeune Fils både ägs och är uppfödd av Inger och Lennart Linell. Han är den fjärde avkomman efter stoet Yorkshire Pride, som tidigare lämnat Sandy Pride och Xanté.

Tränare Francisco Castro var naturligtvis nöjd med sin adept:

- Jeune Fils hade som bäst tagit en femteplats i Svenskt Kriterium och därför valde jag att starta honom i Consolation-loppet.

Camillas araber dominerade

Inför eftermiddagens Arabhästhandicap började dirttrackbanan bli rejält kladdig. Ett ekipage som inte behövde bry sig om sprutet var El Quattro och Valmir De Azeredo som dikterade de 1 730 meterna från start till mål. Tre längder bakom vinnaren avslutade stallkamraten Sakba fint för Manuel Santos och ordnade en fin stalldubbel för amatörtränare Camilla Nilsson.

- Fantastiskt roligt att ta en dubbel, utbrast Camilla.

- Jag trodde mest på El Quattro idag. Han har tränat väldigt fint den senaste tiden, sade Camilla, som jobbar i fabrik på nätterna och tränar hästar på mornarna.

El Quattro var Valmir de Azeredos tredje vinnare den här eftermiddagen. Därmed knappade han in en del på Shane Karlsson i jockeyligan. Shane hade dock en ledning på betryggande sex segrar inför finaldagen och hyllades även som champion i slutet av tävlingsdagen. Lärlingschampionatet säkrade dock Valmir med stor marginal.

Nervös väntan på stor bonus

Tävlingarna avslutades med en tvåårsmaiden över 1 730 meterna. Slutvinjetten blev riktigt dramatiskt och måldomarna fick studera målfotot noga för att fastställa ordningsföljden. Det avslöjade att Bent Olsen-tränade Azeincourt med Elione Chaves hade nosen före Francisco Castros Mensajera under Manuel Santos.

Det var en lättad Bent Olsen som tog emot sin adept i vinnarcirkeln.

- Idag stod inte bara segerpremien på spel utan även en extra auktionsbonus på 10 000 Pund, sade Bent.

V5-raden betalade 9 567 kronor till 22 rätta system.

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg

En jubileumslöpning som heter duga, Jägersros kung ska avtackas och Tandari Classic ska snart avgöras. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Under torsdagen reds samtliga lopp på en god dirttrackbana och det blev många spännande upploppsstrider. Vädret var helt okej även om mörkret numera kommer ganska tidigt. Vi fick se två svenska segrar.

Först ut var maidenvinnaren Heshmah (e. Kitten’s Joy) som tillsammans med Elione Chaves avslutade mycket positivt över 1600 meter då man spurtade ner den undflyende Spirit Of Cimmaron (trea till slut). Annette Stjernstrand tränar och Nathalie Mortensen äger.

Xtara (e. Xtension) fick under Ulrika Holmquist rejäl fart över upploppet och vann till slut med över en längd gentemot den stora favoriten Quelle Eleganze. Distansen var 1600 meter. Marie Lustig tränar och Grytåsa Ridcenter och Emelie Gustafsson äger.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Xtara_T3I8466.jpg
Globemaster TOP Globemaster TOP

Onsdagens lunchtävlingar på Bro Park toppades med en fin Guldhandicap. Martin Rodriguez serverade Globemaster en fin smygresa i den 1 200 meter långa uppgörelsen. Över de sista 200 meterna tackade Maria Sandhs adept täthästarna för draghjälpen och säkrade årets andra fullträff i snygg stil. Läs mer