Foto: Steven Cargill
Stockholm Yearling Sale 6.jpg

Datumet klart för höstens åringsauktion

15 februari 2021 16:11

2021 års Stockholm Yearling Sale kommer att hållas lördagen den 18 september på Aronsborg Konferenshotell i Bålsta utanför Stockholm. Det blir en intensiv galopphelg som även inkluderar Scandinavian Open Yearling Sale i Danmark och Stockholm Cup-dagen på Bro Park.

Nu är datumet och upplägget klart inför höstens åringsauktion i Stockholm. Datumet för Stockholm Yearling Sale är den 18 september och precis som förra året kommer auktionen att hållas på Aronsborg Konferenshotell i Bålsta, ungefär tio minuters bilväg från Bro Park.

Förra året fick arrangörerna SÅEF ändra upplägget med auktionen med hänsyn till läget med covid-19. Inga hästar var på plats på området och köparna kunde välja om de ville bjuda på plats eller online.

I år satsar arrangörerna på ett liknande koncept. Alla åringar kommer att filmas veckorna innan auktionen ute på stuterierna och filmerna kommer visas på SÅEF:s hemsida, men även rulla på skärmen i auktionssalen.

De uppfödare som vill kan ha sina hästar på plats på Aronsborg Konferenshotell, men det är inget krav utan helt frivilligt.

– Då budgivningen online fungerade bra vid förra årets premiär kommer den att vara ett bra komplement till budgivningen som, precis som i fjol, kommer ske på plats på Aronsborg, berättar SÅEF:s Petra Amoudruz.

Foto: Helena Mansén
Nmr 41 400.000 b.jpeg

Auktionsutropare Alastair Pim framför videoklippet med Royal Apple (Appel Au Maitre - Royal Chapadinha) på 2020 års Stockholm Yearling Sale. Stoet såldes för 400 000 kronor till Stall Valley. Uppfödare och säljare var Egendomsmäklarna i Slöta.

Den danska åringsauktionen, Scandinavian Open Yearling Sale, går av stapeln dagen innan, fredagen den 17 september. Därför kommer auktionen i Stockholm att starta på eftermiddagen den 18 september för att möjliggöra att alla som vill hinner titta på åringarna på plats på auktionsplatsen.

– Det kommer även att vara en gemensam visning av åringarna på Aronsborg under förmiddagen, innan auktionen börjar, fortsätter Petra.

– Budgivningen sker inne i lokalen, men hästarna kommer inte att ledas in där. Vi hoppas och tror att det här upplägget blir bra för både säljare, köpare och hästar.

Auktionen hålls dagen innan Stockholm Cup, årets höjdpunkt på Bro Park. Arrangörerna hoppas att många tränare, hästägare och andra potentiella köpare kan vara på plats om smittläget tillåter.

– Fokus detta år kommer även ligga mycket på att det blir ett socialt event, där galoppfolket får samlas kring fina hästar, god mat och dryck, i en fin omgivning. Beroende på hur läget är med covid-19 i höst har hotellet möjligheter till flera sociala alternativ, med spa, ett flertal barer och även dansgolv. Allt kommer såklart anpassas efter rådande covid-19-rekommendationer och vi kommer med mer information framöver kring planerna för auktionen, avslutar Petra.

Faktaruta: Åringsauktionerna 2021

Stockholm Yearling Sale
Aronsborg Konferenshotel i Bålsta, 18 september 2021
Stockholm Yearling Sale

Scandinavian Open Yearling Sale
York Stutteri i Hørsholm i Danmark, 17 september 2021
Scandinavian Open Yearling Sale

Faktaruta: Åringsauktionerna 2021

Stockholm Yearling Sale
Aronsborg Konferenshotel i Bålsta, 18 september 2021
Stockholm Yearling Sale

Scandinavian Open Yearling Sale
York Stutteri i Hørsholm i Danmark, 17 september 2021
Scandinavian Open Yearling Sale

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ivan Sjöberg med hästar TOP 2
Ivan Sjöberg med hästar TOP 2

Ivan Sjöberg är lång och reslig, står stadigt. Det är bra, för det har varit motvind för de svenska uppfödarna under en rad år och Ivan, som driver det framgångsrika stuteriet Rävdansen, är bekymrad. Läs mer

Malin Roth TOP
Malin Roth TOP

I småländska Tingsryd har Malin Roth förverkligat sin dröm. På gården föder hon upp och tränar galopphästar. Parallellt tar hon emot och hjälper patienter på sin osteopatklinik. För Malin är det den perfekta kombinationen av en livslång passion för hästar och ett meningsfullt yrkesliv. Läs mer

Eva CS Pettersson på Tranberga TOP
Eva CS Pettersson på Tranberga TOP

Från föl till vinnarcirkel. Eva C S Pettersson berättar om den speciella känslan att få följa fullblodshästarnas karriärer under hela deras liv. Från gården i Skåne följer hon uppfödningarnas framgångar med både glädje och engagemang. Läs mer