1.479223!

Elin Hedman cantrar på British Racing Schools bana år 2015.

Ansök om stipendium i Tommy Gustafssons minne – en träningshelg på British Racing School

17 januari 2023 08:00

Är du aktiv ryttare med licens i ponnygaloppen och är mellan 14 och 18 år kan du nu söka ett stipendium som delas ut till minne av Tommy Gustafsson. Stipendiet är en tvådagarskurs på British Racing School i Newmarket.

Stockholms Galoppsällskap har instiftat stipendiet till minne av Tommy Gustafsson.

Tommy var professionell tränare verksam under många år på Täby och han avslutade sin framgångsrika karriär på Bro Park år 2018. Han värnade mycket om framtiden och många ryttare och tränare har gått i hans lära, bland annat Patrick Wahl, Nina Lensvik och Jenny Hedlund. Tyvärr gick Tommy bort i somras efter en lång tids sjukdom.

För att läsa mer om Tommys många framgångar på galoppbanan rekommenderar vi artikeln Tommy Gustafsson slutar som tränare - vilken karriär!

Stipendiet är till för dig som vill utveckla dig inom ponnygaloppen och inkluderar två dagars träning på British Racing School samt resa, kost och logi. Resan sker i samband med att Jockeyklubben Cup-vinnarna 2022 åker till British Racing School i juli 2023. Det innebär att de som vunnit en resa genom Jockeyklubben Cup 2022 inte kan söka stipendiet. Du kan läsa mer om träningsdagarna på Jockeyklubbens hemsida.

För att ansöka, skriv en liten berättelse om dig och varför du vill åka till British Racing School på träningshelg. Maila din ansökan till ponnygalopp@svenskgalopp.se senast den 1 mars 2023.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
dornfelder 0220

Täby Galopp år 2012. Dornfelder och Annelie Hollstenius i vinnarcirkeln tillsammans med tränare Tommy Gustafsson, Marianne Dufva och skötare Ann Pettersson.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

alla-1 alla-1

Snart drar ponnygaloppsäsongen igång. I vanlig ordning arrangeras aktivitetsdagar på de olika galoppbanorna för både de som redan tävlar men också de som vill börja tävla. I lördags hade Jägersro och Göteborg sina kick off:er och den 2 april blir det på Bro Park. Läs mer

Alan Jack Alan Jack

PONNYGALOPPENS HALL OF FAME. I denna artikelserie får du läsa om olika profiler inom galoppsporten som hållit på med just ponnygalopp. Nu har det blivit dags att träffa mannen som bland annat står bakom att Svensk Galopp tog över ponnygaloppverksamheten i Sverige - Alan Jack. Läs mer

Tappskokursens deltagare 11 mars Tappskokursens deltagare 11 mars

17 mars 2023 | Nyhet

Uppskattad tappskokurs

För en vecka sedan anordnade Hästsportens Folkhögskola i samarbete med Svensk Galopp en tappskokurs på Bro Park. Läs mer