Foto: Steven Cargill
Stockholm Yearling Sale 6.jpg

Anmälningslistan till åringsauktionen är klar

6 augusti 2022 09:00

69 åringar är anmälda till SÅEF:s Galoppauktion den 1 oktober. ”Vi är mycket nöjda med kvaliteten på åringarna” berättar Roger Asp från SÅEF.

Om bara åtta veckor är det dags för den årliga auktionen med fullblodsåringar. Nu finns den kompletta listan med anmälda åringar i katalognummerordning på saef.se.

69 åringar har anmälts till auktionen, vilket är något färre än under de senaste åren. Arrangörerna SÅEF är dock mycket nöjda med kvaliteten på de anmälda hästarna.

– Årets katalog är väldigt intressant med högkvalitativa åringar. Det är de bästa individer som vi har presenterat under våra 20 år, säger Roger Asp från SÅEF.

Auktionen har traditionsenligt ägs rum i Stockholm, men i år flyttar auktionen till Åbytravets konferensanläggning i Mölndal.

– Det är dags för oss att testa något nytt! Åbytravet har en väldigt fin anläggning som passar utmärkt för auktionen. Det finns gott om plats att inspektera hästarna och vi bygger en visningsring utanför boxarna. Själva utropet är i restaurangen och åringarna kommer filmas och visas på skärmar i restaurangen när de ropas ut. På så sätt får köparna möjlighet att njuta av en god middag samtidigt som auktionen pågår. Dessutom avslutar vi kvällen med underhållning och andra festligheter. Det kommer bli en riktigt trevlig kväll! avslutar Roger Asp.

I slutet av augusti trycks katalogen och därefter kommer den finnas att hämta på banorna.

Mer information om åringsauktionen hittar du på saef.se eller Facebooksidan Galoppauktionen 2022.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Swinging of Venice.jpeg Swinging of Venice.jpeg

Annika Sjökvist, galopptränare på Bro Park, fick in en häst i träning. På de tre starter han gjort hade han som bäst varit slagen med 13,5 längder och tjänat 2 992 kronor. Handikapptalet var 56. På 19 starter för Annika har det blivit elva segrar, en andra och en tredjeplats och idag har Swinging of Venice 88 i tal. Det är lite som sagan om nollan som kom in i stallet och blev en stjärna. Läs mer

Fast Forward.png Fast Forward.png

Bosse Ahlquist var ett välbekant namn inom galoppsporten som ägare, debattör och inte minst entusiast, sen har det varit tyst om honom under några år. Men nu är han tillbaka, som företrädare för Fribo Economy & Race Horses står han bakom Fourth Commandment som startar i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium och Carter i Valley Chapel Janos Tandaris Minne. "Jag kommer att vara på plats på Jägersro för att följa dem, det blir lite speciellt att att få sitta i 'Owners' tillsammans med andra som är riktigt intresserade av sporten." Läs mer

Derby 1235.jpg Derby 1235.jpg

Under de senaste åren har anmälan till Derbyserien gjorts på våren under hästens tvåårssäsong. Svensk Galopps styrelse har nu beslutat att anmälan i stället ska ske i december när hästen är åring. Förhoppningen är att detta ska stärka den svenska fullblodsuppfödningen. Läs mer