logo women jockeys vit text
logo women jockeys vit text

Women Jockeys' World Cup på Bro Park

2 augusti 2022 på Bro Park utanför Stockholm

Denna dag upplever du en av de största internationella jockeyturneringarna i världen - kom och se när några av världens bästa kvinnliga galoppjockeys möts i fem stentuffa lopp på Bro Park!

Strax utanför Stockholm samlas internationella stjärnor den här tisdagskvällen och gör upp om vem som blir årets vinnare i jockeyturneringen som avgörs för 4:e gången. I vårt café, vid utomhusgrillen eller i vår omtyckta restaurang kan du följa tävlingarna från första parkett. På plats får du uppleva den magiska gemenskap som uppstår i mötet mellan häst och människa, spänningen när hästarna dundrar fram på upploppet och segerglädjen över mållinjen. Denna dag rekommenderar vi att man lämnar barnen hemma och tar med vännerna eller varför inte kollegorna på ett riktigt roligt evenemang.

Nyheter om Women Jockeys' World Cup

Stockholms Stora Pris-dagen på Bro park.jpeg Stockholms Stora Pris-dagen på Bro park.jpeg

Nu bjuder vi in till årets största galoppupplevelser: nio utvalda tävlingsdagar som går under samlingsnamnet Galoppdagarna 2022. "Vi är väldigt taggade, vi har så mycket att bjuda på. Nu kan vi äntligen släppa loss allt", säger Anna Thelander som är marknadsansvarig på Svensk Galopp. Läs mer

WJWC.jpg WJWC.jpg

För andra året i rad sätter coronapandemin stopp för de populära evenemangen Women Jockeys' World Cup och Hästarnas Mästare. Läs mer

NDG2019 MÖ NDG2019 MÖ

Tre av Svensk Galopps största evenemang kommer att ställas in eller skjutas fram. Orsaken är ovissheten kring coronakrisen. Läs mer

Läs mer om Women Jockeys' World Cup

Victoria Mota and Rue D'Argent WJWC 2018.jpg

Om WJWC

Women Jockeys' World Cup har ridits på Bro Park sedan 2017. Tävlingen har på kort tid etablerat sig som det största och mest uppmärksammade evenemanget för kvinnliga jockeys.

Women Jockeys World Cup Bro Park 2019.JPG

Deltagare

Snart avslöjas vilka jockeys som kommer att delta i 2022 års upplaga av Women Jockeys' World Cup. Håll utkik här på sidan!

Sophie Ralston WJWC 2019.JPG

Poängskala

Women Jockeys’ World Cup avgörs genom ett poängsystem i de fem lopp som ingår i turneringen. Den ryttare som har fått flest poäng när samtliga fem lopp har ridits vinner tävlingen.

Georgia Cox and Thewaytoyou WJWC 2018.jpg

Resultat

Women Jockeys' World Cup har ridits på Bro Park i Stockholm sedan 2017. Här är de tidigare vinnarna av tävlingen.

Women Jockeys' World Cup på Instagram

Dagens samarbetspartners