Äga galopphäst

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hur du går tillväga för att bli ägare till en galopphäst.

MOF200712-07822 (1) Magnus Östh.jpg

Bli hästägare

Att äga galopphäst är socialt, spännande och roligt. Är du intresserad av att köpa en galopphäst? Här hittar du information om hur du går tillväga för att bli hästägare inom galoppsporten.

Priser Elina Björklund.jpg

Prispengar och hästägarpremier

Svensk Galopp betalar årligen ut över 60 miljoner kronor i prispengar, hästägarpremier och uppfödarpremier.

Tävling jockeys Elina Björklund.jpg

Hästägarfärger

Det är hästägaren som bestämmer färgen och mönstret på tävlingsdressen som jockeyn ska rida i. Här kan du läsa om regler för hästägarfärger och hur du ansöker om en dress.

jockeys_ledvolt02 Elina Björklund.jpg

Designa din dress

Genom det här verktyget kan du designa dina egna hästägarfärger.

MOF200712-05693 Magnus Östh.jpg

Pseudonym

Du kan registrera en pseudonym för ditt ägarskap som visas istället för ditt namn. På den här sidan kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling KlappVinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Praktisk information om hästägande

Alla galopphästar ägs av ett ägarskap. På den här sidan kan du läsa om vad ett ägarskap är och vad det innebär att vara företrädare för ett ägarskap.

Nyheter och artiklar om hästägande

Stockholm Yearling Sale 6.jpg Stockholm Yearling Sale 6.jpg

Anmälningslistan till Stockholm Yearling Sale är klar. Ett hundratal åringar har anmälts till årets auktion som kommer att hållas både digitalt och fysiskt den 16-18 september. Läs mer

Jacqueline Henriksson.png Jacqueline Henriksson.png

Tre hästar till start under Derbydagen på söndag med Crystal Keys som juvelen i Svensk Derby. Jacqueline och Lennart Henriksson har systematiskt satsat på att förbättra sin uppfödning de senaste åren. Och det har gett resultat. "Vi har haft hästar med i de stora loppen, nu väntar vi bara på den riktiga fullträffen", säger Jacqueline. Och av de tretton startande i Svenskt Derby är fyra svenskfödda. Läs mer

Bulllof Wall Street Alice Weiste.png Bulllof Wall Street Alice Weiste.png

På söndag kan John Christensen och Alice Weiste vinna Svenskt Derby för andra året i rad. JC Organizations satsning på galoppsporten har snabbt gett resultat. Men egentligen började det med helt andra hästkrafter innan Alice visade John fullblodssportens charm. "Jag älskar verkligen våra hästar", berättar Alice när Svensk Galopp får ett samtal inför söndagens storlopp. Läs mer