Äga galopphäst

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hur du går tillväga för att bli ägare till en galopphäst.

MOF200712-07822 (1) Magnus Östh.jpg

Bli hästägare

Att äga galopphäst är socialt, spännande och roligt. Är du intresserad av att köpa en galopphäst? Här hittar du information om hur du går tillväga för att bli hästägare inom galoppsporten.

Priser Elina Björklund.jpg

Prispengar och hästägarpremier

Svensk Galopp betalar årligen ut över 60 miljoner kronor i prispengar, hästägarpremier och uppfödarpremier.

Tävling jockeys Elina Björklund.jpg

Hästägarfärger

Det är hästägaren som bestämmer färgen och mönstret på tävlingsdressen som jockeyn ska rida i. Här kan du läsa om regler för hästägarfärger och hur du ansöker om en dress.

jockeys_ledvolt02 Elina Björklund.jpg

Designa din dress

Genom det här verktyget kan du designa dina egna hästägarfärger.

MOF200712-05693 Magnus Östh.jpg

Pseudonym

Du kan registrera en pseudonym för ditt ägarskap som visas istället för ditt namn. På den här sidan kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling KlappVinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Praktisk information om hästägande

Alla galopphästar ägs av ett ägarskap. På den här sidan kan du läsa om vad ett ägarskap är och vad det innebär att vara företrädare för ett ägarskap.

Nyheter och artiklar om hästägande

Skatteverket publicerade under våren 2021 ett ställningstagande med en omtolkning av begreppet ”beskattningsbar person”. Frågan har nu varit på branschens agenda under lång tid och i januari 2022 erbjuder vi två nya informationstillfällen för dig som driver hästverksamhet och berörs av ställningstagandet. Skattejuristerna Jan Kleerup och Urban Rydin går igenom innehållet i ställningstagandet och kommenterar det ur hästföretagarens perspektiv.

Den nya tolkningen berör hästföretagare i hög grad och många frågor har uppstått. Skattejurister som företräder branschen har under året fört dialog med Skatteverket för att försöka påverka och ändra myndighetens uppfattning, men nu har Skatteverket börjat att agera mot hästverksamhet med trav- och galopphästar avseende det omarbetade ställningstagandet.

Våra skatteexperter berättar om pågående arbete från branschens olika organisationer och informerar om hur du som hästverksam kan resonera om du får förfrågningar om din hästverksamhet med hänvisning till ställningstagandet.

Vi erbjuder under januari 2022 två tillfällen att ta del av viktig information för dig som driver hästverksamhet. Ingen anmälan krävs. Mötet ser digitalt via Microsoft Teams och du ansluter genom att klicka på länken nedan.

24 januari klockan 15-17

28 januari klockan 9-11

A Star Is Born 9538.jpg A Star Is Born 9538.jpg

25 nya människor till galoppsporten bara den senaste veckan. Jessica Ohlson söker nya vägar för att hitta nya hästägare och nya intresserade kring sporten. "Det är inte så enkelt att människorna kommer till oss och vill köpa hästar, vi måste söka upp människorna och sticka ut i mediebruset." Läs mer

Göteborg Galopp 0068MOF200816-06121.jpg Göteborg Galopp 0068MOF200816-06121.jpg

Den 10 december 2021 börjar ATG:s nya spelregler (tidigare vadhållningsbestämmelser) att gälla. För hästägare som är kunder hos ATG finns ett viktigt förtydligande i de nya reglerna. Läs mer