Äga galopphäst

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hur du går tillväga för att bli ägare till en galopphäst.

MOF200712-07822 (1) Magnus Östh.jpg

Bli hästägare

Att äga galopphäst är socialt, spännande och roligt. Är du intresserad av att köpa en galopphäst? Här hittar du information om hur du går tillväga för att bli hästägare inom galoppsporten.

Priser Elina Björklund.jpg

Prispengar och hästägarpremier

Svensk Galopp betalar årligen ut över 60 miljoner kronor i prispengar, hästägarpremier och uppfödarpremier.

Tävling jockeys Elina Björklund.jpg

Hästägarfärger

Det är hästägaren som bestämmer färgen och mönstret på tävlingsdressen som jockeyn ska rida i. Här kan du läsa om regler för hästägarfärger och hur du ansöker om en dress.

jockeys_ledvolt02 Elina Björklund.jpg

Designa din dress

Genom det här verktyget kan du designa dina egna hästägarfärger.

MOF200712-05693 Magnus Östh.jpg

Pseudonym

Du kan registrera en pseudonym för ditt ägarskap som visas istället för ditt namn. På den här sidan kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling KlappVinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Praktisk information om hästägande

Alla galopphästar ägs av ett ägarskap. På den här sidan kan du läsa om vad ett ägarskap är och vad det innebär att vara företrädare för ett ägarskap.

Nyheter och artiklar om hästägande

Zawawi Racing DSC_0556.jpeg Zawawi Racing DSC_0556.jpeg

Lennart Reuterskiöld Jr och familjen Zawawi har under många år haft ett framgångsrikt samarbete och hästar som Peas And Carrots och Alcohuaz har tävlat i de välkända vita, röda och gröna färgerna. Gold Tyranny är för närvarande Zawawis stora flaggbärare och Waleed Zawawi kan nu ha handlat ytterligare en stjärna till stallet. Det handlar om en ettårig halvbror till årets Dansk Derby och Breeders’ Trophy Classic-vinnare Titannia. Läs mer

Mesmerize DSC_5826 copy.jpeg Mesmerize DSC_5826 copy.jpeg

Det behöver inte vara det största loppet som framkallar de stora känslorna. Christopher Roberts har vunnit mycket, men när Mesmerize debuterade med seger för ett par veckor sedan var det något alldeles speciellt: "Jag får erkänna att då blev det lite blött i ögonen." På söndag startar Mesmerize i SM för 2-åringar och bara att ha en häst till start i SM är stort, även om det nog är så att han kommer att vara ännu bättre som 3-åring. Läs mer

Stockholm Yearling Sale 6.jpg Stockholm Yearling Sale 6.jpg

69 åringar är anmälda till SÅEF:s Galoppauktion den 1 oktober. ”Vi är mycket nöjda med kvaliteten på åringarna” berättar Roger Asp från SÅEF. Läs mer