Ninasimone TOP

Tävlingsreferat: Gråberg drygade ut i jockeyligan

28 september 2022 16:49

Per-Anders Gråberg hade en bra onsdagslunch på Bro Park och drygade ut sin ledning i jockeyligan med tre fina fullträffar. Han inledde med att lotsa fyraåringarna Swiss Doctor och Red Coultish först över mållinjen. Båda tränas av Roy Arne Kvisla. Men segerritten som övertygade mest var nog den ombord på debutanten Ninasimone.

Swiss Doctor blev svaret i den första av lunchens tre Silverhandicaper. Per-Anders Gråberg förivrade sig inte från start och serverade Roy Arne Kvislas adept en väl avvägd resa över de 1 200 meterna.

Swiss Sprit-sonen var snabbast ut från sitt invändiga startspår. Men när Moojim och Fury The Bullet tryckte på valde Gråberg att släppa taktpinnen.

Därefter kunde Swiss Doctor glida med i draget bakom tätduon fram till en bit in på upploppsrakan. Med 200 meter kvar smög Rc-Horse HB:s fyraåring fram utvändigt om Moojim och sedan var årets första fullträff aldrig i fara.

- Jag kunde inte försvara ledningen och fick backa ner en bit. Sedan fick jag fråga Swiss Doctor ett par gånger innan han bytte galopp vid upploppets början. Luckan var kanske inte stor, men det är en rejäl häst och han bangade inte, sade Per-Anders Gråberg.

Roy Arne Kvisla meddelade att Swiss Doctor, som är uppfödd av Löberöds Hästklinik AB, förhoppningsvis dyker upp på tävlingsbanan redan nästa onsdag.

Swiss Doctor

Återbesök i vinnarcirkeln

Roy Arne Kvisla och Per-Anders Gråberg var tillbaka i vinnarcirkeln i en 2 100 meter lång Silverhandicap. Den här gången med Red Coultish, som även hon kunde säkra årets första viktoria efter en resa strax bakom ledaren.

Redan i ingången till första sväng tog Red Coultish en framskjuten position som tvåa strax bakom ledande Cimmaron.

Den sistnämnda såg pigg ut i fram till en god bit in på upploppsrakan. Men när Gråberg gav full marschorder ombord på Red Coultish tog hon resolut upp jakten på ledaren och kopplade segergreppet med 150 meter kvar.

- Idag visade Red Coultish att hon klarar 2 100 meter galant. Att hon sedan fick det fint serverat gjorde så klart uppgiften lite lättare, sade Per-Anders Gråberg om Coulsty-dottern.

Roy Arne Kvislas hästar har levererat fina prestationer de senaste tävlingsdagarna.

- Många av stallet hästar har varit sjuka i sommar och det är ju bara framgångarna som syns utåt, sade Kvisla.

Red Coultish ägs av Camilla Cervin (Cervin Design), som dagligen rider sin häst i träning.

Red Coultish

Debutseger med sex längder

Ninasimone är ett namn vi antagligen kommer att få höra talas mer om senare i år. Tvååringens tävlingsdebut i en 1 400 meter lång Maiden såg i vilket fall riktigt lovande ut. Patrick Wahls adept reds av Per-Anders Gråberg, som därmed bokförde sin tredje dagsseger.

Ninasimone låg placerad som invändig fyra bakom Im a Dragon och Malibu i ingången till svängen, samtidigt som Jungle Vibes drog ifrån i ledningen. Det var egentligen först när Gråberg styrde ut Rio De La Plata-dottern i banan vid upploppets början som hon verkligen tog tag i saken.

Jungle Vibes fångades in med 200 meter kvar och därefter drygade Ninasimone ut med respektingivande sex längder i Racemusic HB:s ägarfärger.

- Ninasimone är lite grön och orutinerad. Vi missade något i starten och sedan hade jag en del problem när hon hamnade mellan hästar. Motorn finns där absolut, men än så länge har hon mycket att lära sig, sade Per-Anders Gråberg om stoet som är uppfött av Stall Sigfridsson.

Patrick Wahl tog som bekant hem JK Auktionslöpning med Little Arabella i söndags. Planen är att Ninasimone ska starta i motsvarigheten på Bro Park.

- Efter debuten idag ser det lovande ut, sade tränaren, som även gav Per-Anders Gråberg en eloge för ett proffsigt och väldisponerat lopp.

Ninasimone

Swing Forthe Fence avväpnade konkurrenterna

Ännu en intressant debutant fick avsluta onsdagsprogrammet på Bro Park. Julian McLaren-tränade Swing Forthe Fence såg fin ut när hon tillsammans med Fredrik Janetzky spurtade ner sina motståndare över de sista 200 meterna i en Maidenlöpning.

Fredrik backade ner Swing Forthe Fence på en fjärdeplats samtidigt som Promised Land forcerades till spets före Red Reward. De två sistnämnda dominerade över första halvan av upploppet. Men över de avslutande 200 meterna hade Swing Forthe Fence hittat en extra spurtväxel. Täthästarna avväpnades tämligen enkelt och i god tid före linjen.

- Det här känns riktigt bra. Nu har vi sadlat ut två debutanter från stallet och båda har vunnit. Swing Forthe Fence är en optimistisk häst som vet var det går ut på, sade Julian McLaren om Bo Helander-uppfödningen.

Uppercut Action-dottern ägs av Stall SkildaVärdar.

- Det är ett projekt som jag och Svante Båth har dragit igång med ambitionen att föra trav- och galoppsporten lite närmare varandra, fortsatte Julian.

Swing Forthe Fence

Northernpowerhouse med minsta möjliga marginal

Northernpowerhouse och Malva Blademo hade verkligen marginalerna på sin sida i en 1 600 meter lång Silverhandicap. Sexåringen blev rejält utmanad av Grimeford Lane i de sista galoppsprången och när mållinjen skars var det omöjligt att med blotta ögat se vilken häst som var först.

- Northernpowerhouse har gjort det bra i de senaste starterna, men han har haft lite otur i loppen, sade Peter Jardby efter målfotosegern.

Malva Blademo laddade från start och Northernpowerhouse kunde tidigt ta över ledningen från innerspårets Wildfire. Därefter höll Harbour Watch-sonen i taktpinnen genom kurvan och in på upploppsrakan.

Men just när Northernpowerhouse såg ut att ha kopplat ett vinnande grepp dök Grimeford Lane, som legat allra sist i klungan genom svängen, fram närmast innerrailen. Slutstriden blev väldigt jämn och det tog ett bra tag innan måldomaren meddelade ordningsföljden.

- Northernpowerhouse hängde lite utåt över upploppet och det gjorde att Grimeford Lane kunde komma upp på insidan. Men min häst gjorde det riktigt bra, sade Malva Blademo om englandsimporten som ägs av Stall Doncaster HB.

Northernpowerhouse

Tog tag i det över upploppet

Malva Blademo bokförde sin andra dagsseger i sadeln på Troublemaker. Mastiga 67 kilo på ryggen var inget som stoppade den Cecilia Durchbach-tränade fyraåringen från att säkra karriärens första seger i fjärde försöket.

Det lilla fältet i den 1 600 meter långa Järnhandicapen blev snabbt utdraget när Nikki St Martin tog hand om taktpinnen före Lorinda. Troublemaker låg länge positionerad som fyra innan hon tog upp jakten på Nikki St Martin vid upploppets början.

Den sistnämnde såg länge ut att hålla undan, men Reliable Man-dotterns slutspurt var riktigt stark och karriärens första fullträff bärgades med en säker längd.

- Troublemaker var ganska ofokuserad från start och vinglade en del. Det var först med 500 meter kvar som hon verkligen tog i, konstaterade Malva Blademo.

Troblemaker är undan stoet Duriana, som själv tävlade med stor framgång i Team Durias ägarfärger.

- Än så länge är Troublemaker orutinerad och vet nog inte riktigt vad det hela går ut på. Men visst kan hon springa, även om det än så länge bara är i lägsta klassen, sade Jan Durchbach.

Troublemaker

Gazelle i sjätte försöket

Efter fem starter och två andraplatser tidigare i karriären var Sandra Brolin-tränade Gazelle mogen att spräcka segernollan i en 1 200 meter lång Maidenlöpning. Angelika Berg red den treåriga fuxan.

Från fördelaktiga spår tre kom Gazelle iväg bra från start och hittade snabbt en fin position strax bakom ledande All About Fun. Devil’s Drink-dottern liftade med fint bakom ledaren innan hon fyrade av det sista spurtkrutet med 200 meter kvar.

- Gazelle har gjort det bra i ganska fina lopp tidigare och förtjänade att vinna idag. Hon är fortfarande lite grön och började titta på allt sista biten, sade Angelika Berg.

Sandra Brolin äger Gazelle tillsammans med Lisbeth Bolin och B Sahlberg. Stoet är uppfött av C Söderberg Kraftkonsult och D Wirenstål.

Gazelle

Blinkers gjorde susen

Sparsamt startade Alvena Sadi gjorde processen kort med sina åtta konkurrenter i onsdagens inledande Järnlöpning. Med Martin Rodriguez vid tyglarna stack det Maria Sandh-tränade stoet genast till spets och därefter var loppet i praktiken över.

- Det blev lätt idag. Alvena Sadi var riktigt snabb ut och koncentrerade sig betydligt bättre med blinkers, sade segerjockeyn.

California Gold och Mehsmerise försökte hänga på Alvena Sadi genom kurvan. Men väl inne på målrakan tackade Swipe-dottern för sig och drygade ut till en mycket komfortabel viktoria före gott avslutande Menina.

Fyraåriga Alvena Sadi, som gjorde sin blott tredje start i livet, är uppfödd av Alvena Gård AB och ägs av Luis Alberto Cisneros.

Alvena Sadi

Loki släppte ingen över bron

Ledning från start till mål var även ett vinnande recept för Loki i en 2 350 meter lång Järnhandicap. Marie Twomey tränar nioåringen, som lotsades till seger av Leonard Rios.

Loki avvisade Cava Queen i kampen om spetspositionen i ingången till första sväng. Därefter fick Fraam-sonen bestämma tempot efter eget tycke fram till upploppets början.

Cava Queen fullföljde bra och Sir Duke avslutade starkt från en position längst bak i kön. Men ingen kunde på allvar hota Loki från att bärga årets första seger i sjätte försöket.

- Loki var nästan lite överladdad inför starten idag och jag var rädd för att det skulle saknas lite luft. Men Leonard sa att det inte var några problem, konstaterade Marie Twomey.

Jessica Ryderling äger valacken som är uppfödd av Eva Kvisla.

Loki

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Jet Action TOP 6878 Jet Action TOP 6878

I söndags avgjordes årets sista tävlingsdag på Jägersro Galopp och i slutet av tävlingsdagen kunde årets champions koras. Det var riktigt jämnt i några av championatstriderna och spännande in i det sista! Läs mer

El Camino DSC_3482 copy El Camino DSC_3482 copy

28 november 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 48 (28 november till 4 december). Årets galoppsäsong närmar sig sitt slut och det är numera endast Bro Park som håller öppet. Läs mer

Footfall TOP Footfall TOP

Flera av banans lokala champions fick påpassligt nog besöka vinnarcirkeln när Jägersrogaloppen arrangerade årets sista tävlingsdag på söndagen. Per-Ander Gråberg säkrade jockeychampionatet efter en hård kamp med Jacob Johansen. Dessutom nådde Ricardo Ramallo sin 100:e tränarseger. Läs mer