Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Resultatet klart för Jockeyklubben Cup 2016

18 oktober 2016

Här kan du läsa resultatet från Jockeyklubben Cup 2016.

Läs hela resultatet via länken till höger

Resultat Jockeyklubben Cup 2016

Kat A: Nova Malmström
Kat B: Julia Blom

Dessa båda får åka på läger hos familjen Hedman på Täby Galopp Ponnyklubb

Kat C: Melissa Juneskans
Kat D: Emma Nordin

Dessa båda får åka på läger på British Racing School.

 

Resultat Jockeys Cup Hederspris 2016

I kategori A blev det lottning mellan Julia Söderqvist och Saga Winge som båda hade två hederspriser.

Kat A: Saga Winge vann lottningen.

I kategori B blev det lottning mellan Linda Jansson, Emma Almendal, Thea Skippari, Louisa Thier, Audra von Dalwigk och Alva Eriksson som alla hade varsitt hederspris.

Kat B: Louisa Thier vann lottningen.

Kat A och kat B får åka på läger hos familjen Hedman på Täby Galopp Ponnyklubb

 

I kategori C blev det lottning mellan Marika Masuhr, Angelika Berg, Rebecca Bång och Linn Winge som alla hade varsitt hederspris då Melissa Juneskans som hade två hederspriser redan vunnit resan i Cupen.

Kat C: Rebecca Bång vann lottningen.

I kategori D blev det lottning mellan Elin Hedman och Liloo Rygaard som båda hade två hederspriser.

Kat D: Elin Hedman vann lottningen.

kat C och kat D får åka på läger på British Racing School.

 

Om någon inte vill utnyttja sitt pris och åka på utbildningen, vänligen maila cecilia.graberg@svenskgalopp snarast eller senast den 1 november.

 

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-ps2S39G-X2 Robert och Clara Dhakal i-ps2S39G-X2 Robert och Clara Dhakal

Sommaren hade dröjt sig kvar och för de som ville bära shorts och t-shirt så var det inga problem. Stämningen var på topp och alla lopp reds på gräsbanan som klassades som mjuk för dagen. Det var också en tävlingsdag som ingick i Jockeyklubben Cup. Läs mer

Vilken succé det blev för ponnyryttaren Amanda Söderman och ponnyn BT Silver Moon på banan Kincsem Park i Budapest under lördagen.

Amanda Söderman har under året varit Sveriges representant ihop med Annie Johansson i den nyinstiftade Fegentri Junior-serien. Hon har tidigare fått rida på mäktiga Chantilly i Frankrike och nu fick hon chansen att testa på en mycket anrik bana i Ungerns huvudstad Budapest – Kincsem Park som invigdes redan 1925.

Loppet reds över 800 meter gräs på en rakbana och att rida på en rakbana är förstås en rejäl utmaning för alla de sex ryttarna som var med. Det klarade Amanda av på bästa sätt och finishridningen var grymt bra. Hon och löpsugna BT Silver Moon gick över mål med god fart – segermarginalen blev nästan hela två längder. Legendaren Lanfranco "Frankie" Dettori var på banan för första gången i livet, red två brittisktränade (!) hästar till seger och hann också med ungdomarna när han delade ut pris – en oerhört fin gest av honom. Amanda fick tio (10) poäng för segern. Loppet var det sista i serien denna premiärsäsong.

Deltagande i Fegentri Junior-serien har underlättats av svensk ponnygalopps mångåriga och stora sponsor – Jockeyklubben. Deras bidrag till utbildningsresorna till British Racing School samt den ekonomisk hjälpen i Fegentri Junior-serien är ovärderlig.

Se loppet här.

Resultat: Resultat Fegentri Junior

Foto: Linda Söderman/Privat
Amanda Söderman i Budapest redigerad 16 9
Queen_of_Antarktis_S8I5178 Queen_of_Antarktis_S8I5178

Under årets sista augustikväll tävlade man på Övrevoll. Charlotta Ericsson fick en så kallad "spare ride" och det slutade på bästa sätt. Vi berättar också om flera spännande ritter ute i Europa under helgen. Läs mer