Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Truckers Glory TOP

Kan Truckers Glory vinna Grand National igen?

Svenskt Grand National ska avgöras på lördag och fjolårssegraren Truckers Glory kommer till start. Resan dit har dock inte varit en rak väg.

truckers glory gn 2018 squareTruckers Glory, Anders Helin och Christopher Roberts med den berömda Topham-pokalen efter segern i Svenskt Grand National 2018. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Förra året uppfyllde Anders Herlin från skånska Dalby sin dröm; han fick ta emot den ståtliga pokalen på Strömsholm efter att hans Truckers Glory vunnit Svenskt Grand National.

Då kom Truckers Glory i full form, hade slagit alla konkurrenterna tidigare och var stor favorit.

Idag är läget annorlunda. ”Trucken”, som han kallas i stallet, fick en senskada efter en start i Tyskland förra sommaren och motståndet på lördag är mycket, mycket tuffare än förra året.

– Det är hästar som aldrig mötts och som aldrig startat på banan, så det är mycket öppet, tycker Anders Herlin. Men jag vet att jag har en häst som klarar distansen, som älskar att hoppa och som känner banan. Sen har jag en ryttare [Christoper Roberts] som vet precis hur banan och löpet ska ridas.

Men vi backar bandet till förra sommaren. Anders Herlin, som både tränar och äger Truckers Glory, funderade över sin senskadade häst och tog receptet läkning i rörelse. Under tre månader skrittade och travade han sin stjärna. Sen blev det dressyrarbete på bana, precis som förra året. Skadan läkte och han kunde börja cantra sin häst. Han har sedan hjälp med hoppträningen över hinder och de snabbare galopparbetena inne på Jägersro.

– Det är Maikel Narvaez Bravo som hjälper mig att galoppera honom, så jag är mycket tacksam för det, säger Herlin.

För första gången har även Anders provat att hoppa ”Trucken” på Blommeröd och blir lyrisk när han talar om upplevelsen.

– Det var en wow-känsla, otroligt häftigt. Tacksamt också med en så fin hoppare som hjälper ryttaren.

Inför årets GN så har Truckers Glory gjort en start. Han var trea i Gyllene Hästen på Blommeröd.

– Jag var jättenöjd med hans prestation. Före sig hade han två hästar som redan startat, så han ska gå framåt med den genomköraren.

Men det viktigaste var trots allt att den skadade senan inte medförde några problem och att ”Trucken” tyckte det var lika roligt som alltid att springa och hoppa.

Truckers Glory och Anders Herlin på Blommeröd. Foto Stefan OlssonTruckers Glory med tränare/ägare Anders Herlin och jockey Christopher Roberts på Blommeröd. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Nu ska han alltså försöka ta andra raka vinsten i Grand National. Och Anders har koll på hur det ska gå till.

– Lite draghjälp över hinder 10 [Stora jordvallen som är banans största hinder] och inte tappa fart där, sen en bra position inför slutvarvet. Jag vet att jag har en häst som står distans.

I år har Anders även med sig Call Me Back som startar i en slätlöpning med Elliot Öhgren på ryggen.

– Tanken är att han ska gå på hinder också, han hoppar rätt bra men har inte rätta suget mot hindren ännu så vi väntar lite till med det.

Text: Anders Engman
 

Senast uppdaterad 2019-06-13. info@svenskgalopp.se

Partners