Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

top_stromsholm_upplopp

Galopptävlingar på Strömsholm

I juni varje år slår Strömsholm upp portarna för galopptävlingar med anrika Grand National som huvudnummer där de modigastge jockeyerna och hästarna tävlar över stora fasta hinder.

Det är en riktig folkfest där picknickfiltarna radas upp och folk njuter av den vackra miljön och den spännande galoppen. Det rids flera hinderlopp under dagen men även slätlopp samt ponnygalopp.

stromsholm picknick

Tävlingsområdet heter Österängen och ligger vid Strömsholms slott. Strömsholms slott är ett kungligt slott och ligger på en liten ö i den strida Kolbäcksån. Barockslottet uppfördes i början av 1660-talet av riksänkedrottningen Hedvig Eleonora med Nikodemus Tessin d. ä. som arkitekt.

I Strömsholm har hästen haft en central roll sedan mitten av 1600-talet och området har utvecklats från att vara en internationell stuteriverksamhet till att främst vara ett viktigt utbildnings- och tävlingscentrum.

Du kan läsa mer om Strömsholms Slott och dess historia här

Senast uppdaterad 2019-05-13. info@svenskgalopp.se

Partners