Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Grand National 2012 lopp 5

Grand National-dagens löpningar

SVENSKT GRAND NATIONAL (1971)
Dagens huvudlopp, steeplechasen Svenskt Grand National, är Skandinaviens största och mest prestigefyllda hinderlopp. Distansen är 4 500 m och 16 fasta hinder av varierande slag skall hoppas. Loppet är unikt och har de senaste åren haft gästande hästar från Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och Polen. Det magnifika vandringspriset, Topham Pokalen, skänktes till premiären 1971 av dåvarande ägaren till Aintree banan utanför Liverpool, Mrs Mirabel Topham. På Aintree banan rids det brittiska Grand National i april varje år i närvaro av 70 000 åskådare.

SVENSKT CHAMPION HURDLE (1978)
Dagens andra huvudlopp är en häcklöpning över 3 700 m med Skandinaviens bästa häckhästar och även här har tyska och polska hästar deltagit de senaste åren. 12 häckar av samma slag skall hoppas.

NOVISHÄCKLÖPNING (1987)
Ett novislopp för mindre rutinerade häckhästar. Loppet rids på samma bana som Champion Hurdle och kan ses som en förberedelse inför kommande starter i dagens två huvudlopp.

NOVIS STEEPLECHASE (2011)
Ett nyinstiftat lopp över 3 500 m för hästar som vunnit max två Steeplechaselopp i sin karriär och som matchas för att i framtiden starta i huvudloppet Svenskt Grand National.

SILVERSTÖVELN (1981)
Slätlöpning för enbart kvinnliga amatörryttare med ett anrikt vandringspris till segrande ryttarinna.

PRO AM CUP (1976)
Slätlöpning för amatörer och professionella ryttare.

ARK FEGENTRI WORLD CUP (1972)
Slätlöpning som ingår i de manliga amatörryttarnas världscup FEGENTRI. Hit inbjuds de bästa ryttarna från respektive land. Serien omfattar ca 25 löpningar (både slätt och hinder) och rids i ett 15-tal länder.

MÅNS ALEXANDERSSON MEMORIAL (1990)
Slätlöpning för både manliga och kvinnliga amatörryttare. Vandringspris till minne av Strömsholmslegenden Måns Alexanderson.

ARABHÄSTLÖPNING (1976)
Slätlöpning för arabiska fullblodshästar. Rids av amatörer och professionella ryttare.
 

Senast uppdaterad 2019-05-13. info@svenskgalopp.se

Partners