9 APR - 10 APR 2022

Introduktionskurs

Introduktionskurs för dig som vill lära dig mer om galoppsporten. Den första dagen består av digitala föreläsningar och den andra dagen får du följa galopptävlingarna bakom kulisserna.

Plats: Digitalt via Teams, samt Bro Park och Jägersro
Arrangör: Svensk Galopp och Hästsportens Folkhögskola
Tid: 09:00

Taggar: Utbildning

Introduktionskursen riktar sig till dig som är intresserad av galoppsporten och vill veta mer.

Kursen är också obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare. 

Plats

Föreläsningarna sker digitalt. Du behöver tillgång till Microsoft Teams i en dator och en fungerande webbkamera och mikrofon. 

Alla deltagare är välkomna till tävlingsdagen på Bro Park den 10 april alternativt Jägersro 24 april för att följa tävlingarna bakom kulisserna.

Datum och tid

9 april klockan 9-15: Föreläsningar (digitalt).

10 april klockan 10.30-15: Bakom kulisserna på Bro Park
eller
24 april klockan 10.30-15: Bakom kulisserna på Jägersro

Kursinnehåll

Galoppsportens historia och en inblick internationellt, propositioner och regler, hur man läser ett program, yrken och utbildningar, samt rutiner i ett galoppstall. I kursen ingår också ett besök på en galoppbana i samband med en tävlingsdag, där du får följa tävlingarna bakom kulisserna.  

Avgift

Deltagaravgift 400 kr, inklusive moms, faktureras av Svensk Galopp efter kursen.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 31 mars 2022. Anmäl dig via formuläret på Hästsportens folkhögskolas hemsida.

Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 15 anmälningar.

Varmt välkommen med din anmälan!

Krav för godkänt

Om du vill gå vidare till amatörtränarkursen så behöver du genomföra introduktionskursen med godkänt resultat. För godkänt resultat krävs engagemang samt 100% närvaro. Därför kan vi inte ta hänsyn till dålig uppkoppling som gör att deltagare inte kan vara med på alla föreläsningar.

Kontakt

Om du har några frågor om kursen, skicka gärna ett mail till kursadministratör Teresia Åkesson på teresia.akesson@svenskgalopp.se.