Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Stallbild hästar

Tränare i Västsverige

Alla hästar som startar i offentliga löpningar måste ha en licensierad tränare som ansvarar för hästen. Ansvaret är mångfacetterat och gör att tränarens roll är väldigt central inom galoppsporten.

Tränaren är bland annat ansvarig för:

  • Att hästen är frisk, förberedd för start på ett optimalt sätt och att hästhållningen i övrigt håller högsta etiska nivå 
  • Att de regler som finns för medicinering, vaccination, karenstider m.m. följs.
  • Då hästarna ofta ägs av andra personer än tränaren har denne en viktig företagarroll gentemot sina uppdragsgivare
  • Som tränare är man en offentlig person i relation till media, galoppspelare och alla andra som kommer i kontakt med galoppsporten
  • Tränaren har oftast anställda vilket gör att denne har ett viktigt arbetsgivaransvar.

 

Svensk Galopp är licensgivare i Sverige och ställer ett stort antal krav på tränare, kunskapsmässiga, ekonomiska och praktiska.

Man skiljer på professionella tränare som huvudsakligen tränar av andra ägda hästar samt amatörtränare som tränar egna eller familjens hästar i första hand.

Professionella tränare har oftast minst ett tiotal hästar i träning, och ibland så många som 40 eller fler. Amatörtränare har oftast ett fåtal hästar i sin verksamhet.

I Västsverige finns flera professionella tränare och amatörtränare. Inga hästar är uppstallade permanent på banan utan alla starthästar nyttjar gästboxarna som finns på området.

> Här söker du fram vilka tränare som har Göteborg Galopp som hemmabana

Välj Göteborg Galopp som licensbana i sökningen.  

Senast uppdaterad 2019-05-06. info@svenskgalopp.se

Partners