Galopptävlingarna

Nationaldagsgaloppen bjuder på åtta stycken kapplöpningar, varav två spännande ponnylopp!

Fyra lopp är för engelska fullblodshästar, två lopp är för arabiska fullblodshästar och två lopp är för ponnyer.

De två loppen för arabiska fullblod ingår i en global arabhästfestival: HH Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Flat Racing. Ett av dessa två lopp, HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship IFAHR, är öppet endast för speciellt inbjudna kvinnliga ryttare från hela världen. Ett av ponnyloppen sponsrar också av denna globala galoppfestival: Sheikha Lateefa Bint Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Int’l Ponies’ Race

Fler sidor om Nationaldagsgaloppen

Om Nationaldagsgaloppen

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition. Traditionen dateras dock tillbaka till 1831 då kapplöpningar årligen ägde rum på Ladugårdsgärdet, som det då kallades, fram till 1918.

Aktiviteter

Programmet innehåller fartfyllda galopplöpningar som ramas in av livemusik, nationalsången, hattparad, barnaktiviteter, ponnygalopp och annat skoj.

Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen!

Hattparaden

Hattparaden är ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att vara med och tävla och de bästa hattarna belönas med fina priser.

Press och media

Premiären för Nationaldagsgaloppen var 2013. Galopptävlingarna arrangeras årligen på Gärdet i Stockholm den 6 juni. Det är fritt inträde och gratis program.