bro park toppbild

Tränarintervjuer & analyser Bro Park 19 juni

Här kan du läsa tränarintervjuer och Ulf Zeiders kommentarer inför tävlingarna med irländskt tema på Bro Park den 19 juni då vi bjuder på en stjärnspäckad storloppskväll med Stockholms Stora Pris som kvällens clou.

V64 avgörs i lopp i lopp 4-9 och du spelar V4 i lopp 6-9.

 

Lopp 1 Kapplöpningssällskapets Stora Pris

Tam OFinal
Tam O'Final är en av många med chans i ett öppet Kapps Stora

 

1 Greased Lightning är i bra form. Egentligen är väl hästen lite bättre på DT, men även en mjuk gräsbana fungerar bra. Det är ju handicap och allt kan hända i årets Kapps, säger Annike Bye Hansen.
3 Castillo uppträder normalt jobben och jag tror att vi kan bortse ifrån starten i Göteborg. Även om årets upplaga av Kapps inte håller den allra högsta klassen, så är jag lite osäker på om distansen 2600 m verkligen passar honom, säger Patrick Wahl.
4 Queen B står anständigt till och trivs över distansen och på gräset. Det är väl inte de värsta emot så en trippelplacering kan det bli, säger Niels Petersen.
5 Call Of Duty var jag inte helt nöjd med senast, men han kan bättre. Han bör klara av banan, men vinner ju inte så ofta. Bland de tre, säger Bent Olsen.
7 Tam O’Final har gjort det väldigt bra på sistone och ståtar nu med två raka segrar på gräs. Ett hårt utgångstempo är helt avgörande och hans styrka är det ju inget fel på. Det ska bli spännande att se honom i Kapps Stora Pris, säger Christer Hederud.

Att tänka på:
6 Last Interviewer tog en komfortabel seger över lång distans på Jägersro senast och hästen är samspelt med lärlingen på ryggen. Denna upplaga av Kapps Stora Pris verkar vara en öppen historia på förhand.

 

Lopp 2 Future Stars

Bearhunter
Bearhunter vann lätt i debuten på Bro Park och är en av få hästar med tävlingsrutin i Future Stars

 

1 Leo Kalejs kändes fin i kvalet. En lovande USA-född import som kommer att göra sig gällande med tiden. Jag tror inte att han gör bort sig i tävlingsdebuten, säger Roy Arne Kvisla.
4 La Belle Epoque är en välstammad och fin tvååring som kvalade på ett trevligt sätt. Det är ett stort fält i 2-Årslöpningen och alltid svårt att säga hur långt han räcker i första starten, säger Patrick Wahl.
5 Couples gick väldigt bra i kvalet och tränar på fint efteråt. Jag tror inte det ska vara några större problem med gräset. Första resan är alltid en osäkerhetsfaktor, men om allt klaffar så är han en av de som kan vinna loppet, säger Francisco Castro.
6 Shake The Disease kvalade också väldigt bra och har väl minst lika god kapacitet som Couples. Det är ju resan och helt nya förhållanden på Bro Park, men jag tror att det ska gå fint. Kan definitivt vinna loppet, säger Francisco Castro.
7 Marta är ett tvåårigt sto av god kaliber. I tävlingsdebuten på Jägersro vann hon enkelt och jag har väldigt höga tankar om henne. Nu är det annorlunda förhållanden på Bro Park med bl.a. gräs under hovarna. Är försiktigt optimist, säger Vanja Sandrup.
8 Roman King är en försigkommen tvååring som tränar med plus i kanten. Känslan säger att han är den av mina tvååringar som är snäppet bättre för dagen. Jag förväntar mig en bra prestation, säger Patrick Wahl.
13 Bearhunter övertygade vid segern i tävlingsdebuten på Bro Park. Nu vet han vad det handlar om och tycks fungera bra på gräsbanan. Är förhoppningsvis långt framme, säger Vanja Sandrup.
10 Light Treading är ett trevligt sto som kvalade med krafter kvar och tränat på fint efter detta. Det är ett riktigt tufft lopp och jag vill först se att hon sköter sig i tävlingsdebuten. Vi får se hur det går, men visst – det finns kapacitet, säger Caroline Malmborg.
9 City Bridge gjorde ett bra intryck i kvalet och verkar vara av rätt sort. Hästen är dock inte speciellt vässad inför tävlingsdebuten. Säsongen är ju lång med många fina lopp, säger Annika Sjökvist.
12 Miss Pennywise var lite grön i kvalet, men hon visade samtidigt bra fart över upploppet. Denna 2-årslöpning håller säkert hög klass och samtidigt första starten i livet, säger Annika Sjökvist.
14 Double East kvalade utan anmärkning och visar lovande takter i jobben. Startspåret är dock en nackdel. Det uppstår inte sällan trafikproblem bland många och orutinerade tvååringar, säger Patrick Wahl.

Att tänka på:
15 Reet Petite gick ett fullt godkänt lopp som tvåa i tävlingsdebuten på Jägersro. Nu är hon säkert ytterligare förbättrad och ska väl inte helt förbises av spelarna. Det höga startspåret är dock en minusfaktor.

 

Lopp 3

Dreams Cape
Stallet tror på chans för Dreams Cape som räknas tidigt i lopp 3

 

1 Qigong mår prima och formen pekar stadigt uppåt. Gräset är ju normalt hans favoritunderlag och vi kommer nu att ändra lite grann i utrustningen. Jag tycker att han ska räknas, trots att distansen är i kortaste laget, säger Julian McLaren.
2 Dreams Cape spurtade storstilat senast och var inte speciellt stort slagen i mål. Min häst fungerar utmärkt på gräs och brukar kunna leverera speed i den högre skolan. Det kan säkert räcka långt, säger Julian McLaren.
3 Gulapa avslutade vasst till tredjeplatsen på Bro Park senast och det gav ett starkt formbesked. Jag är nöjd med förutsättningarna och han fungerar likaväl oavsett på en lätt eller tung gräsbana, säger Bodil Hallencreutz.
8 Well Tried gick över förväntan senast och segern var aldrig i fara. Numera är han väl inte att lita på och det mesta ska stämma till hundra procent. Kapacitet finns, säger Vanja Sandrup.
9 Capaill Liath vann ifjol premiärdagen på Bro Park. Formen verkar fin och talet 74 i form är också helt okay, säger Claes Björling.
10 Martelle är ett gediget sto som trivs jättebra på underlaget med sin vassa speed. Är försiktigt optimist, säger Roy Arne Kvisla.
11 Avestruz mår förträffligt bra och formen verkar fin. En lätthanterlig gräsbana gynnar honom och vikten är ju samtidigt låg med 49 kilo på ryggen. Är nog inte helt borta i Silverhandicapen, säger Ylva Brandt.

Att tänka på:
4 The Cat In Love behöver som de flesta argentinskfödda hästar lång tid för att acklimatisera sig i nya miljön. Förr eller senare så…
6 Sovell är en utpräglad gräshäst som normalt infriar talet 77 i form. Formen är dock ett frågetecken med tanke på inledningen av säsongen.
7 Zamir fortsätter att leverera på hög nivå och årets facit är tre segrar så här långt. En häst med hans inställning till jobbet går aldrig helt att räkna bort ur segerdiskussionen.

 

Lopp 4 – V64-1 Bloomers' Vase

ray de souza long klampenborg
Ray är titelförsvarare i Bloomers' Vase och kommer med färsk segerform

 

1 Elektra Art är förbättrad med lopp i kroppen, men distansen är lite väl kort och jag är nöjd med en trioplacering, säger Bent Olsen.
2 Angel Love gick okay senast även om banan den där kvällen var alldeles för lös för att passa vår häst. Distansen fungerar, men det är ett par tuffa emot. Platsobjekt, säger Wido Neuroth.
4 Cordelia tränar på fint efter loppet i comebacken, men möter nu riktigt tuffa hästar så vi tar det här som ett led i matchningen, säger Caroline Malmborg.
7 Icecapada svarade för en vass insats senast och jag räknar kallt med att hon är ännu vassare nu. Hon trivs ruskigt bra på Bro Parks gräsbana och normalt vinner hon ett sådant här lopp. Distansen är dock inte till hennes fördel, säger Niels Petersen.

Att tänka på:
3 Seaside Song
är ett treårigt stjärnsto som utvecklas stadigt. Senast på Bro Park imponerande hon oerhört vid segern över några namnkunniga konkurrenter. Är långt framme i Bloomers’ Vase (L).
5 Ray vann fjolårets upplaga av Bloomers’ Vase på Bro Park. Senast på Klampenborg övertygade hon rejält vid segern och toppformen är inte långt borta. Hon hör definitivt till våra bästa ston och måste tas med all respekt här.

 

Lopp 5 – V64-2

Dutch Heart
Dutch Heart stortrivs på gräs och tränaren tror på en trioplacering

 

1 Kasbhom tränar med plus i kanten och stallformen är på ”g”.. Hästen har i sina tidigare starter i England fungerat bra på gräs och 1400 m är helt okay. Jag blir inte förvånad om han dyker upp i striden, säger Katharina Stenefeldt.
3 Majestic Max verkar ha prickat in formtoppen i rätt tid. Senast på Övrevoll vann han en sprinteruppgörelse över 1170 m gräs. En mjuk bana är en fördel och han står ju kvar på talet 83 i form. Bör ses med vinstchans, säger Annike Bye Hansen.
4 Julien Delamare har skött sig bra i årets starter, men inte fått någon utdelning. Distansen är inget bekymmer, startspåret passar och jag hoppas kunna vara bland de tre, säger Are Hyldmo.
6 Afaal var oförklarligt blek i Göteborg senast. Tidigare har han haft svårt med värmen på sommaren och inte kunna gjort sig själv rättvisa i loppen. Är kapabel men svårbedömd, säger Roy Arne Kvisla.
7 Dutch Heart är en utpräglad gräshäst som vill ha ett hårt tempo för sin sisuladdade finish. Jag tycker att han ska räknas bland de tre främsta i mål, säger Patrick Wahl.
8 Butterfly Effect gör sitt jämna och bör fungera bra på Bro Park. Distans och underlag passar – startspåret är okay. På trippeln, funderar Cathrine Erichsen.
9 Stonefield Flyer är jämnheten själv och gör det bra i varje start. Nu är dock distansen i längsta laget och det gäller att lifta med i draget in i det längsta. Det återstår nu att se hur långt han räcker i Guldhandicapen, säger Claes Björling.

Att tänka på:
2 Stormy Petrel
har varit en stor besvikelse i sin tre DT-starter så här långt. Nu är der gräs som gäller och hästen har utan tvekan tillräckligt hög kapacitet för att kunna skrälla. Vad säger formen?
5 Varlo är klart på ”g” i formen och visat betydligt bättre takter i sina senaste starter. En högkapabel sprinter som infriar formtalet. Det kan vara hans tur nu att få besöka vinnarcirkeln.

 

Lopp 6 – V64-3 / V4-1

Sliceoflife
Sliceoflife gör sällan en dålig insats och är ett hett segerbud i lopp 6

 

1 Chizalady gjorde det fint senast och bör vara framsatt till den här starten. Startspåret passar, distans och underlag likaså. Det är dock ett tufft lopp så jag är nöjd om hon tjänar pengar, säger Caroline Malmborg.
3 Smooth Escape jobbar ruskigt bra efter segern senast och det finns fortsatt utveckling i honom. Han bör passa perfekt på Bro Parks mer flata bana, speciellt på gräs som det är nu. Det är några vassa konkurrenter emot, men min häst är som sagt under utveckling, säger Niels Petersen.
4 Mr Suarez var ju ytterst nära att vinna klassikern Jockeyklubbens Guineas 2017 på Bro Park. Nu är distansen en klar fördel och gräs verkar vara hans rätta melodi. Vinstchans, säger Patrick Wahl.
5 Jakastar är ett ärligt sto som kan sitt jobb och infriar formtalet. Hon är som allra vassast på speed och vi ser helst att gräsbanan blir åt det mjukare hållet. Är förhoppningsvis med i striden, säger Annika Sjökvist.
8 Sliceoflife trivs jättebra på Bro Park även om det som nu är första gången på deras gräsbana. Distansen är okay och formen är som den ska. Det måste vara bra segerchans, säger Bent Olsen.
9 Loop De Li känns pigg och alert i jobben. Det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma med gräs under hovarna. En hyfsad penningplacering ligger inom räckhåll, säger Patrick Wahl.

Att tänka på:
2 Hillary
är nu höjd i handicapen till talet 75 i form. Hon avslutade vasst ute i vida spår senast. Eduardo Pedroza är en toppjockey och skrällen lurar i vassen.
6 Elita är en välstammad treåring som definitivt gynnas av längre distanser och med gräs under hovarna. Hon är med och krigar om placeringarna i mål.
7 Seatown är en riktigt bra treåring som duger långt i årskullen. I årsdebuten på Klampenborg slog han bl.a. landsmannen Sliceoflife med en säker längd över 1600 m gräs. Den prestationen gör honom till ett allvarligt hot om segern här.
10 Prince Divider är en ganska fartfylld treåring som blandar och ger i resultaten. Är dock ett stort frågetecken avseende distansen och underlaget.

 

Lopp 7 – V64-4 / V4-2

Al Muna
Al Muna har blivit en riktig segerstaplare och har stallet har segerförhoppningar i lopp 7

3 Justice Focused har gjort det väldigt bra och fått en nytändning denna säsong. Jag tycker att uppgiften ser bra ut på papperet. Tror inte heller att underlaget gräs spelar någon större roll, säger Claes Björling.
6 Dallas är i ett gott slag och gynnas nu framför allt av den längre distansen. Hästen har kapacitet för att blanda sig i leken om allt stämmer till hundra procent, säger Roy Arne Kvisla.
8 Al Muna har haft en strålande säsong och segrat vid fyra tillfällen på sju starter. Även om motståndet ser väldigt tufft, så är vi långt ifrån slagna på förhand, säger Emilie Backlund.
9 Antigua spurtade storstilat till segern senast. Hon verkligen trivs på underlaget och är ju som alltid vass i målgången. Jag tror att hon är ytterligare lite förbättrad till den här starten, säger Roy Arne Kvisla.
10 Carolingian visar helt andra takter när det vankas gräs under hovarna. Jag tycker att min häst står bra till viktmässigt och kanske t.o.m. kan överraska med lite tur, säger Patrick Wahl.
11 Gideon har lopp i kroppen och ser fin ut. Det är dock ett tufft lopp så vi är nöjda men en trippelplacering, säger Wido Neuroth.
12 Heros Kalejs fick ett rejält stopp i sista svängen senast och gick då miste om segerchansen. Formen är jättefin och med rätt löpningsförlopp, så vet man aldrig, säger Roy Arne Kvisla.
13 Jimmy Mack är pigg och vital och fortfarande ”still going strong”. Distansen är okay även om jag nog hellre hade föredragit 1600 m gräs. Är väl ett bud bland flera som kan räcka långt i denna Guldhandicap, säger Patrick Wahl.

Att tänka på:
1 Chuky
visar bra fart de dagar allt stämmer och humöret infinner sig. Det innersta startspåret på 2100 m gräs ger honom en extra favör inför taktiken och löpningsförloppet. Är värd ett OBS!
2 Rio Da Noite är i grunden bättre än vad formraden antyder. Nu är han sänkt i handicapen, men det fordras samtidigt en klar uppryckning för att kunna hävda sig i det här sällskapet.
7 Manchego är en rutinerad gräshäst som gynnas av det långa upploppet med sin vassa finish. Kan blixtra till när man minst anar det.

 

Lopp 8 – V64-5 / V4-3 / DD-1 Stockholms Stora Pris (Gr3)

Hurricane Red 01
Hurricane Red missgynnades av banan senast och vill säkert ha revansch i Stockholms Stora Pris

 

2 Fearless Hunter var rent grym i första starten för mig senast. Det är sällan man ser en häst vara så pass oberörd efter loppet. Distansen är mitt i prick och jag tror att hästen bör passa bra på Bro Park. Det är ju bl.a Brownie och Hurricane Red som blir svåra att slå, men jag har inte gett upp på något sätt, säger Are Hyldmo.
3 Pas De Secrets är i gott slag, men missgynnas av ett snabbt underlag och dessutom är distansen i det kortaste laget, säger Wido Neuroth.
4 Lord Divine har lopp i kroppen och mår bra, men nu är det ett stenhårt test och dessutom är distansen ingen fördel. Det ska bli kul att se honom i den här konkurrensen, men jag vågar inte hoppas på mer än lite pengar, säger Cathrine Erichsen.
6 Marshgate Lane uppträder perfekt i jobben. Nu har han dock inte startat på gräs sedan som treåring i England och det kan alltid vara ett litet aber. Jag vill inte sticka ut hakan, men det ska bli oerhört spännande att se honom i Stockholms Stora Pris, säger Claes Björling.
7 Diplomat är i toppform och har ju detta år rutin från banan dessutom. Jag tror på mycket god segerchans även om det är ett par för mig okända konkurrenter, säger Mario Hofer.
8 Jubilance gör ju alltid sitt jämna, men jag är nöjd om han kan vara med och kriga om de tre första placeringarna, säger Bent Olsen.
9 Our Last Summers senaste insats är bara att glömma. Han behövde loppet och missgynnades av banan. Han trivs på underlaget och tränar strålande inför det här loppet. Startspåret borde också fungera bra och jag blir inte förvånad om han vinner loppet. En typisk outsider, säger Niels Petersen.
10 Coprah gick det helt fel för senast. Han blev trängd och ådrog sig en del skavanker – glöm den insatsen. Coprah trivs som bekant på Bro Park och är en storfidus att se upp med. Disstansen passar som alla vet utmärkt, säger Cathrine Erichsen.
11 Brownie är en helt otrolig häst, den bästa jag någonsin har tränat. Formen är intakt och förutsättningarna kan jag inte klaga på. Jag är optimist och tror på toppchans, säger Bent Olsen.
12 Hurricane Red fick en dålig placering i Pramms, men man ska veta att som banan var preparerad den kvällen missgynnades min häst. Han tränar riktigt fint inför Stockholms Stora Pris och fungerade ju väl i Stockholm Cup på underlaget ifjol. Brownie är bra, och ett par andra också för den delen. Men det är min också och jag måste tro på segerchans, säger Lennart Jr Reuterskiöld.
13 Eye In The Sky är Carlos Lopez val av mina starthästar i loppet. Han bör passa perfekt på Bro Parks gräsbana, men måhända är distansen i kortaste laget? Hästen är startsnabb och bör få en fin position. En storoutsider, säger Niels Petersen.
14 Ruler Of Course var okay i comebacken och jag är nöjd med vad hästen presterar i jobben. Startspåret är chansartat och det är tufft emot. Det finns dock mer at ta ur den här hästen, säger Niels Petersen.

 

Lopp 9 – V64-6 / V4-4 / DD-2 Zawawi Bro Park Vårsprint (L)

Ambiance
Kapabla Ambiance har dragit spår 1 och kan mycket väl få en fördelaktig smyglöpning i Zawawi Bro Park Vårsprint (L)

 

1 Ambiance tränar gediget och kommer väl förberedd inför säsongsupptakten. Nu får han lifta med i draget ifrån det invändiga startspåret och hoppas på det bästa. Kapacitet finns, säger Katharina Stenefeldt.
2 No Comment svarade för en toppinsats senast och jag är nöjd med hästen. Startspåret passar och jag tror på en gedigen insats, säger Bent Olsen.
3 Hoku är bättre än raden och från ett trevligt startspår tror jag på chans, säger Bent Olsen.
4 Free Zone var inte alls sig lik på Jägersro senast – glöm den starten. I jobben verkar allt normalt och en mjuk gräsbana vore att föredra. Jag blir inte förvånad om han dyker upp i striden, säger Claes Björling.
5 Over The Ocean förlorade som storfavorit senast, men det var inte på grund av dålig form utan på att han strulade i startboxarna. Hästen är lika bra på gräs som DT och i ett öppet sprinterlopp är han en av de som kan vinna loppet, säger Niels Petersen.
6 Only Bacan har gått framåt med lopp i kroppen och trivs utan tvekan på Bro Park. Jag tror på lite chans – det finns fortsatt utveckling i honom, säger Francisco Castro.
7 Breakdancer gör sin först start på gräs, visst det är ovisst, men jag tror det ska gå bra. Han avslutade sylvasst senast och hade vunnit om loppet varit en meter längre… Det är tufft emot, men en god placering finns inom räckhåll, säger Fredrik Reuterskiöld.
9 Tinnitus trivs på Bro Park, men det här är ett tufft test. Han är dock väl värd chansen, säger Niels Petersen.
10 Karaliene gör det bra, men nu är det tufft emot och det här ser vi mest som ett test på vart hon står i konkurrensen, säger Cathrine Erichsen.
11 Saving Kenny känns pigg och fräsch i jobben. Det är möjligt att han saknar lite luft efter uppehållet, men osvuret är nog bäst i detta vidöppna getingbo, säger Roy Arne Kvisla.
12 Spykes Bay är en riktig kämpe som ger allt och lite till i stridens hetta. Jag är jättenöjd med honom och är inte direkt orlig för det utvändiga startspåret på 1200 m gräs, säger Vanja Sandrup.
13 Captain America är en väldigt kapabel häst som tillhör elitskiktet i Norge. Hästen är stor och tung och behöver ha ett fritt löpsätt för sin långa aktion. Det kan mycket väl gå vägen, säger Annike Bye Hansen.

Att tänka på:
8 Funk Soul
Brother vann ett sprinterlopp i Norge senast och gjorde det riktigt bra. En gedigen och komplett häst som kan överraska i nuvarande form.

 

Lopp 10

monkey bar flies chaves
Monkey Bar Flies kommer från Stall Engblom som har full form på stallet
 

 

3 Celtic Hero är en väldigt kapabel treåring av rätt sort. Nu har han dessvärre varit borta länge p.g.a. skada och behöver med all sannolikhet loppet i kroppen, säger Patrick Wahl.
5 Basie har inlett karriären lovande med flera gedigna tätplaceringar. En jämn och pålitlig treåring som har de rätta förutsättningarna här, säger Patrick Wahl.
7 Walk Of Pride har nu lopp i kroppen och formen pekar åt rätt håll. Nu är han dessutom sänkt med några kilo i handicapen och borde kunna hävda sig långt här, säger Niels Petersen.
9 Miss Alicia kom lite tidigt till ledningen i Göteborg senast och blev trött sista biten. Hon älskar underlaget och kan överraska med sin vassa spurtförmåga, säger Bodil Hallencreutz.
10 Frostman är bra i ordning. Hästen har inte haft det rätta flytet på sistone och kan vara lite vek i vissa situationer. Kapacitet finns för en framskjuten tätplacering, säger Peter Jardby.

Att tänka på:
1 Bell Bellissima
vann på Klampenborg senast sedan hon utrustats med blinkers. En sprintertyp som behärskar underlaget på ett bra sätt. Skrällobjekt.
2 Typhoon Season har ju varit borta sedan årsskiftet och lär nog ha en bit kvar till toppformen. Är kapabel men svårbedömd.
6 Monkey Bar Flies börjar så smått att indikera form och dessa förutsättningar är ingen nackdel – snarare tvärtom. Är viktgynnad med lärlingslättnaden på tre kilo. Se upp!
 

Ulf Zeider & Erik Ivares

 


 

Senast uppdaterad 2017-06-18. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan