Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Flera svensktränade vinnare på Övrevoll

Som vanligt var det många svensktränade hästar till start på Övrevoll på torsdagen och det resulterade i tre vinnare och många goda placeringar.

 nathalie mortensen square
Nathalie Mortensen vann ett av de större loppen med History Hill.


Ett av de högst doterade loppen, Norsk Rikstoto Cup – Grunndivisjon med 125.000 kr i totalprissumma, vanns av Annette Stjernstrand-tränade History Hill, som reds av sin ägare Nathalie Mortensen. Hästen är dessutom svenskuppfödd av Katarina Jacobson.


Annette Stjernstrand hade tre hästar i Giant Sandman Cup – Sprint med lika stor prissumma och de slutade trea, femma och sexa där bakom Calcaterre (Bye Hansen/Chaves) och Ramone (Petersen/Lopez).

Fyra i det loppet blev Martini från Tobias Hellgren, vilken även knep en andraplats i dagens tredje lopp med 125.000 kr att dela ut, då Buy And Sell (Anna Pilroth) blev tvåa bakom Sonriente (Arnesen/De Paiva) och framför trean Otama Mareld (Lustig/Holmquist). Ytterligare ett andrapris bärgades till Stall Hellgren med debuterande 2-åringen Twilly i en Maiden; Anna Pilroth i sadeln även här.


Henrik Engblom sadlade ut Ocho Rios (Elione Chaves, som tog en dubbel under kvällen) till seger i en handicap med 30.000 kr till vinnaren. Stall Svenor äger vinnaren, som är danskuppfödd av Stutteri Hjortebo.


Dagens avslutande löpning reds över häckar och här segrade Trautmann med Kevin Parkin, som är något av en komet i årets hinderliga där han nu tog sin femte seger. Samtliga vinnare är noterade tillsammans med tränare Kahlil De Burca som är verksam på Bro Park. Tvåa bakom Trautmann slutade Boss Mans Ladder som reds av Nathalie Mortensen, före Call Me Back-Christopher Roberts.

Noteras kan att vinnaren är fallen efter Casamento, som i höst har sin första och enda svenskfödda årgång på åringsauktionerna.

Senast uppdaterad 2020-07-09. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan