Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Jockeyn och tränaren

När du spelar på galopp är det bra att hålla koll på tränarnas och jockeyernas dagsform. Det är inte bara hos våra fyrbenta vänner som formkurvan går upp och ner.

jockey tränare bakifrån

 

Jockeyn

Trots att det är hästarna som gör det riktiga jobbet i galoppsporten har det naturligtvis stor betydelse vem som rider. Vilka jockeys som vunnit flest lopp det senaste året kan du se i topplistorna på vår hemsida. Allt eftersom du följer och blir mer bevandrad i galoppsporten kommer du att hitta just dina favoritryttare.

Du kommer även att upptäcka att alla jockeys har sina styrkor och svagheter. Vissa har till exempel en fantastisk förmåga att bedöma tempot rätt, medan andra är väldigt starka finishryttare. Några är lätta på handen medan andra har tillräckligt med krafter att bemästra den där besvärliga hästen som ingen annan klarar av att rida. Det finns hästar som kommer bättre överens med vissa jockeyer än med andra.

När du spelar är det även viktigt att förstå principerna med lärlingslättnad. Alla ryttare rider med några kilos viktrabatt i början av karriären som en liten kompensation för deras oerfarenhet. Vissa lär sig snabbare än andra och i sporten talar man ofta om att några lärlingar rider bättre än sin lättnad.

Tränaren

Ingen annan har så stor påverkan på galopphästen som tränaren och hans personal. Vilka stall som tar flest segrar och vinner mest pengar kan du följa i statistiken. Du bör vara uppmärksam på att tränarnas stallform kan variera väldigt mycket över tiden. Ibland kan en tränare stapla segrar under ett par månader för att sedan drabbas av rejäl segertorka.

Senast uppdaterad 2020-04-08. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan