Äga galopphäst

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hur du går tillväga för att bli ägare till en galopphäst.

MOF200712-07822 (1) Magnus Östh.jpg

Bli hästägare

Att äga galopphäst är socialt, spännande och roligt. Är du intresserad av att köpa en galopphäst? Här hittar du information om hur du går tillväga för att bli hästägare inom galoppsporten.

Priser Elina Björklund.jpg

Prispengar och hästägarpremier

Svensk Galopp betalar årligen ut över 60 miljoner kronor i prispengar, hästägarpremier och uppfödarpremier.

Tävling jockeys Elina Björklund.jpg

Hästägarfärger

Det är hästägaren som bestämmer färgen och mönstret på tävlingsdressen som jockeyn ska rida i. Här kan du läsa om regler för hästägarfärger och hur du ansöker om en dress.

jockeys_ledvolt02 Elina Björklund.jpg

Designa din dress

Genom det här verktyget kan du designa dina egna hästägarfärger.

MOF200712-05693 Magnus Östh.jpg

Pseudonym

Du kan registrera en pseudonym för ditt ägarskap som visas istället för ditt namn. På den här sidan kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling KlappVinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Praktisk information om hästägande

Alla galopphästar ägs av ett ägarskap. På den här sidan kan du läsa om vad ett ägarskap är och vad det innebär att vara företrädare för ett ägarskap.

Nyheter och artiklar om hästägande

Ticksterbiljett Ticksterbiljett

Du som har en aktiv roll i galoppsporten eller är medlem i ett galoppsällskap kan nu ladda ner eller beställa ett kostnadsfritt årskort. Årskortet ger innehavaren fri entré till samtliga tävlingsdagar under året. Läs mer

MF102525 MF102525

Lördagen den 2 mars hölls ett intressant föredrag på Bro Park med Jesko von Koenigsegg, där han i två akter berättade om resan bakom en av världens snabbaste bilar och sitt livslånga engagemang i galoppsporten. Läs mer

dreamstime_l_71303104.jpg dreamstime_l_71303104.jpg

Skatterättsnämnden har nu publicerat sitt förhandsbesked i ärendet gällande en hästägare med egen B-tränarlicens som blivit avregistrerad för moms. Skatterättsnämnden slog fast att hästägaren bedriver ekonomisk verksamhet och därmed är en beskattningsbar person med rätt att vara momsregistrerad. Läs mer